PRİŞTİNA VE GJOKOVA FEHMİ AGANİ ÜNİVERSİTELERİNDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Priştina Üniversitesi ve Gjokova Fehmi Agani Üniversitesi Hemşirelik ve Tıp Fakültesi akademisyenleri ile öğrencilerinden oluşan heyet 16 Mart 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üys. Seher Ünver de hazır bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaret kapsamında Gjokova Fehmi Agani Üniversitesi ile yakın zamanda imzalanması planlanan ikili anlaşma protokolünden ve iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilerden bahsederek Trakya Üniversitesinin Uluslararası bir Üniversite olma yolunda hızla yoluna devam ettiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Kosovalı öğrenci sayısının 420 olduğunu belirterek bu sayıyı daha da artırmak istediklerine vurgu yaptı. Rektörümüz ayrıca yakın tarihte Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen ve Kosovalı öğrencilerimiz tarafından organize edilen “Kosova Bağımsızlık Günü” etkinliğinden söz ederek etkinliğe Kosovalı Bakanların da katıldığının altını çizdi. Rektörümüz, Trakya Üniversitesinin Balkanları hedef ve misyon alan bir Üniversite olduğunu ve bu amaçla Balkanlara büyük bir önem gösterdiğini ifade ederek Üniversitemizin yerleşkelerinden birinin adının Kosova olduğunu hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Ben bunun her zaman altını çiziyorum; biz kardeşiz, akrabayız ve hatta kan kardeşiyiz. Kardeşler birbirinin iyi günlerinde sevinir, üzüntülerinde de üzülür. Çanakkale'de dedelerimiz omuz omuza çarpıştı. Bütün imkanlarımız ile sizlerin yanınızdayız. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık." dedi. Rektörümüz, ilaveten Priştina Üniversitesi ve Gjokova Fehmi Agani Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından dile getirilen Üniversitemizin Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde aldıkları eğitimlerin yararlı olduğuna ilişkin bilginin Üniversitemiz için mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kosovalı kardeşlerimizin gönüllerindeki yerinin ayrı olduğunu ve istedikleri zaman tüm imkânlarını onlar için seferber edebileceklerini ifade ederek her türlü anlaşma ile iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrası misafirler Tıp Fakültesi Hastanesi, TÜTAGEM, Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi ile Sultan I. Murat Devlet Hastanesine ziyarette bulundu.

 

 

Bu içerik 22.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 831 kez okundu.