"ORMAN OKULLARI" KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı ve Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu (EÇET) iş birliği ile Okul Öncesi Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen ve İstanbul Bahçeşehir Anaokulu Müdürü Müzeyyen Kardaş Koçak ile Müdür Yardımcısı Sinem Erener Ünal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Orman Okulları” isimli konferans 16 Nisan 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Kirlenmek, en çok çocuklara yakışıyor; yağmur ve kar botları, yağmurluk ve kabanlarla, çamur olan pantolonlarla, kırmızı yanaklarla… Doğanın kalbi orada atıyor; oksijen kaynağımız, nefesimiz, ormanlarımız çocuklarımızı emanet edebileceğimiz bir öğrenme ve yaşama alanı olamaz mı?” düşüncesinden yola çıkıp 2014 yılında Birleşik Krallık’a bağlı Galler’e giderek orada aldıkları pratik ve teorik eğitimler sonucunda Orman Okulu  eğitimcisi  olan ve bu tecrübelerini farklı yaş grupları üzerinde sürdüren İstanbul Bahçeşehir Anaokulu Müdürü Müzeyyen Kardaş Koçak ile Müdür Yardımcısı Sinem Erener Ünal, Orman Okulu kapsamında verilen eğitimlerin çocuk merkezli olduğu ve çocukların aktif katılımıyla gerçekleştiğini ifade ederek okullarda çocukların gelişimsel özelliklerine göre programlar oluşturulduğu ve iletişim kurma becerileri ile ilgili fırsatlar sunulduğunu ifade ettiler.

Eğitimci Müzeyyen Kardaş Koçak ve Sinem Erener Ünal, “Orman Okulu eğitimlerinde 1/8 olan  yetişkin ve çocuk oranı ile  öğretmen, öğrenci arasındaki iletişimin kuvvetlendiğinden söz edebiliriz. Ayrıca programlarda yer alan küçük ölçekli ve ulaşılır hedefler ile öğrencilerin kendilerine güvenlerinin oluşması sağlanmakta; uygun risk ve zorluklar ile karşı karşıya bırakılarak da zorluklara başa çıkabilme ve problem çözme becerileri artırılmaya çalışılmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimizin hayat boyu öğrenme becerilerini destekleyen takım çalışması uygulamalarına önem verdiğimizi söyleyebiliriz. Bu ilham verici öğrenme yaklaşımlarının eğitim sistemimiz içinde kendisine daha fazla yer bulmasını dileriz.” dedi.

Konferans soru cevap ile sona erdi.

 

Bu içerik 17.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 710 kez okundu.