OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖĞRETMEN ÇOCUK İLİŞKİSİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı ve Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu (EÇET) iş birliği ile Okul Öncesi Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen ve Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Okul Öncesi Dönemde Öğretmen Çocuk İlişkisi” adlı konferans 13 Nisan 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Balkanlardan (Gümülcine, İskece ve Kosova)  gelen konuklar katıldı.

Konferansın açılış konuşması Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Erken Çocukluk Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Emine Ahmetoğlu tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmetoğlu konuşmasında erken çocukluk döneminde çocuğun sağlıklı gelişimi açısından ailenin ve öğretmenin önemine vurgu yaparak faydalı bir konferans olmasını temenni ettiğini belirtti.

Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan University of Nebraska-Lincoln’de Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında tamamlayarak çocukların sosyal ve akademik gelişimleri için etkili olan koruyucu faktörler (örn., kaliteli yetişkin-çocuk ilişkisi, yürütücü işlevler) ile risk faktörleri (örn., zor mizaç, yoksulluk) üzerine bir dizi araştırma gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Acar, “Erken çocukluk döneminde kurulan öğretmen ve çocuk ilişkilerinin kalitesi, çocukların halihâzırdaki ve gelecekteki gelişim ve öğrenmeleri üzerinde son derece etkilidir. Araştırmalar göstermektedir ki öğretmen-çocuk arasında kurulan olumlu ilişkiler (örn., yakın, sıcak, hassasiyete dayalı) çocukların gelişim ve öğrenmelerini olumlu yönde etkilerken öğretmen-öğrenci arasındaki olumsuz ilişkiler (örn., çatışma) ise tam tersi yönde bir etki göstermektedir. Bu sebeple öğretmenlik mesleğini icra edenler ile öğretmen adayları çocuklar üzerinde nasıl olumlu ilişkiler kurabileceği hakkında eğitilmelidir.” dedi.

Konferans soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

 

Bu içerik 16.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 828 kez okundu.