ÖĞRETİM ÜYEMİZİN YURT DIŞI EĞİTİMİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Güler, İngiltere University Collage London Hospital'da Hiperkinetik ve Hipokinetik hareket bozuklukları konusunda bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla 4 ay süre ile akademik gözlemci olarak görev yaptı. Parkinson hastalığı ve diğer Atipik Parkisonien sendromların yanı sıra nadir görülen diğer hareket bozukluklarının tanı ve tedavisinde dünyadaki en son gelişmeleri klinisyen eşliğinde gözlemleyen Doç. Dr. Sibel Güler halihazırda sürdürdüğü uygulamaları da farklı klinik tecrübeler eşliğinde gözlemleme fırsatı elde etti. University Collage London/Sobell Department of Motor Neuroscience and Movement Disorders  Kliniğinde hareket bozukluklarında dünyanın önde gelen ekibinin başında bulunan Prof. Dr. Kailash Bhatia ile akademik gözlemci olarak katıldığı eğitim hakkında konuşan Doç. Dr. Sibel Güler, “Uluslararası bu tecrübenin ülkemizdeki nadir gözlenen ve çok iyi bilinmeyen hareket bozukluğu klinik spektrumu içerisinde tanımlanan hastaların tanı ve tedavisi açısından kendimi geliştirmemde son derece faydalı olduğu inancındayım. Beyin cerrahları ile Üniversitemizin hareket bozuklukları konusunda çok daha ileri bir tedavi merkezi olabileceği inancındayım. Bu noktadan itibaren Üniversitemizde daha geniş kapsamlı nörogenetik incelemeler yapmak konusunda çalışmalar içerisine girmeyi hedeflemekteyim. Ayrıca  DBS gibi tedavi yöntemlerinin uygulanabilirliğinin sağlanmasının Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı başta olmak üzere tüm Üniversitemize ve bölge halkımıza son derece yararlı olacaktır.” dedi.

Bu içerik 01.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 958 kez okundu.