ÖĞRETİM ÜYEMİZDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SEMİNER

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Aşı Haftası Etkinlikleri” çerçevesinde sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen ve 25 Nisan 2018 tarihinde Edirne Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Aladağ Çiftdemir katılarak eğitimde “Aşının Önemi ve Aşı Reddi” konulu bir eğitim vermiştir.

Eğitim sırasında “Aşının Önemi ve Aşı Reddi” konulu bir seminer gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Aladağ Çiftdemir, aşının önemine ilişkin yaptığı konuşmasında “1900’lü yılların başında kullanılabilecek durumda iki canlı (çiçek ve kuduz) ve üç ölü (tifo, kolera, veba) aşı mevcutken bugün dünyada yaklaşık 34 hastalığa karşı aşı bulunmakta ve daha pek çok hastalığa karşı da yeni aşılar geliştirilmeye devam etmektedir. Aşı ile her yıl 3 milyona yakın çocuğun ölümü engelleniyor ve mevcut aşılar ile daha 2 milyon çocuğun ölümünün engellenebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Aladağ Çiftdemir, aşı ile dünyadan çiçek hastalığının ortadan kalktığını ve poliomiyelitin sadece 3 ülkede (Nijerya, Afganistan, Pakistan) görüldüğünü ifade ederek son yıllarda dünyada ve ülkemizde aşı karşıtı hareketlerin arttığını, bunun endişe verici bir gelişme olduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Aladağ Çiftdemir ayrıca, aşılama oranlarımız düşerse tehlikeli salgınlar ile karşılaşabileceğimizi hatırlatarak Avrupa’da yakın zamanda görülen Kızamık salgınının Ülkemizde de görülebileceğini ifade etti.

Çifdemir, sağlık çalışanlarını aşı yaptırmayı kabul etmeyen ailelere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgilendirmeyi de ihmal etmedi.

 

Bu içerik 30.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 457 kez okundu.