ÖĞRETİM ÜYELERİMİZDEN TİRAN’DA ACİL TIP EĞİTİMİ

Sağlık Bakanlığımız, Arnavutluk Sağlık Bakanlığı ve Üniversitemiz iş birliği ile Tiran Büyükelçimiz Murat Ahmet Yörük tarafından koordine edilen proje kapsamında 06-07 Nisan 2018 tarihinde Arnavutluk Tiran Milli Acil Tıp Merkezi’nde "Acil Sağlık Hizmetlerinin Tanıtılması, Hastane Acil Servis Yapılanması ile Acil Vakaların Yönetimi" konularında bir eğitim gerçekleştirildi.

60 kişilik doktor ve hemşire grubuna yönelik gerçekleştirilen eğitime Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan “Fatal Dysrhytmias, Advanced Cardiac Life Support”, “2017 Europan Society of Cardiology Guidelines for the Management of Acute Myocardial Infarction in Patients Presenting with St-Segment Elevation”, “Hypertensive Emergencies”, “Hyperglycemic Emergency, Diabetic Ketoacidosis”; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ülfet Vatansever “Intoxication in Children” ve “Fever Childhood”; Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karal “Approach to A Child with Disturbances in Conscionsness”, “Pediatric Multiple Trauma and Management” ve “Approach to Head Trauma”; Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Aladağ Çiftdemir “General Owerwiev of Our Emergengy Departments”, “Respirature Failure in Children: Diagnosis and Treatment 1-2" ve “Child Abuse”; Dr. Öğr. Üyesi Murat Deveci “Pediatric Basic Life Support”, “Approach to Pediatric Dysrhytmias”, “Shock in Children Defination and Management” isimli sunumları ile katıldılar.
Bu içerik 11.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1482 kez okundu.