ÖĞRETİM ÜYELERİMİZDEN POLONYA’DA KONFERANS

 Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Yeliz Yeşil ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Nilüfer Serinikli davetli konuşmacı olarak Polonya’da Lomza’da bulunan “Janski University Based In Lomza”da konferans gerçekleştirdiler. Konferansta Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Yeşil “Women Enterpreneurship And Employment In Turkey” ile “Vocational Education In Turkey”, Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Serinikli ise “Women Cooperatives In Turkey” konularında sunum yaptılar.

Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Yeşil konferansta eğitimin ve mesleki eğitimin önemi; mesleki eğitimde kalitenin önemi ve sürdürülmesinin gerekliliği, Türkiye’de mesleki eğitime verilen önem ve eğitim istihdam ilişkisi hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Yeşil ayrıca kadın girişimciliğinin geliştirilmesinin önemi, Türkiye’de kadın girişimciliğini destekleyen kurumlar ve faaliyetleri konularını da konferansta ele aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Serinikli ise Türkiye’de kadın kooperatifçiliği ve kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesinin önemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Konferansta ayrıca iki ülkenin mesleki eğitimi de detaylı olarak karşılaştırıldı.

Konferans sonunda Janski University Based In Lomza’da görevli diğer öğretim üyeleriyle bir araya gelinerek Trakya Üniversitesi ile Janski University Based In Lomza arasında geleceğe yönelik işbirliğinin geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Bu içerik 17.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 492 kez okundu.