ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ KADINLARIN MESLEKİ EĞİTİMİ VE KADIN İSTİHDAMI SEMPOZYUMU’NA KATILDI

Yükseköğretim Kurulun Tarafından 13 Aralık 2017 tarihinde “Yükseköğretim Kurulu Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu” Yükseköğretim Kurulu büyük toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya üniversitemizi temsilen Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semiha Kartal katıldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla "Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu" düzenlendi. Kadın istihdamına yönelik yaşanan problemler ve çözüm önerilerinin ele alındığı sempozyuma milletvekilleri, üniversitelerden rektör ve rektör yardımcıları, üniversitelerin kadın çalışma merkezi yetkilileri, ilgili akademisyenler, kadın girişimciler ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 2014-2018 yıllarını kapsayan 10. Kalkınma planında mesleki eğitime ciddi önem atfedildiğini bildirerek "2017'de Yükseköğretimde yer alan öğrenci sayısının 2 milyon 566 bini yani %33'ü meslek yüksekokullarında mesleki eğitim almaktadır. Bu sayının %48'i kız öğrencilerden oluşmaktadır." diye konuştu. Prof. Dr. Saraç ayrıca Yükseköğretim Kurulu olarak bugün meslek yüksekokullarında iş gücüne yeterli beceri kazandıran bir eğitimi, iş dünyasının mesleki eğitime katkısının arttırılmasını, sektörün mezunlara sahip çıkmasını ve MYO'lardaki kız öğrenciler için "Güçlendirme Eğitimi" politikalarını öne çıkarmayı önemsediklerini söyledi.

YÖK Başkanı Saraç'ın ardından konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, eğitim seviyesi yükseldikçe kadınların hem iş gücü piyasasına girişlerinin hem de istihdam oranlarının ciddi şekilde arttığını gözlemlediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise konuşmasında son 15 yılda reform niteliğinde adımlar atıldığını, bunun için anayasal ve yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından İstanbul Ticaret Üniversitesinden Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz moderatörlüğünde, T.B.M.M. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu ve Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Timur Gültekin'in katılımıyla yapılan Açılış Paneline geçildi.

Açılış Panelinin ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başkanlığında sözlü sunumlar gerçekleştirildi.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..