ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE YURT DIŞINDAN DAVET

Üniversitemiz Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, konusu yerel siyaset ve kentsel planlamaya etkin kamu katılımı olan doktora sonrası (post-doc) projesi İsveç'in en iyi üniversitesi olan Uppsala University tarafından kabul edildi. Aynı proje İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği ile birlikte çalışan İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan SALAR (Swedish Association of Local Authorities and Regions) tarafından da kabul edildi. Her iki kuruma (Uppsala University ve SALAR) çalışmalarını yürütmek için davet edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör. Dr. Pınar Akarçay, “İki yıl sürecek projenin konusu yerel yönetimlerde katılımcılık. Proje yerel yönetimlerde kent planlamasına etkin kamu ya da literatürde birbiri yerine kullanılabilen halk katılımının etkinliğini ölçmeyi amaçlamaktadır. Burada etkinlik kavramı belediyenin nihai kararına etkisi üzerinden anlam kazanacak. Söz konusu etkinliği ölçmek için mülakat yöntemi kullanılacak. Bu doğrultuda yerel siyasetçiler, STK'lar, meslek örgütleri ve yerel halk ile mülakatlar yapılacak. Bu proje ile yerel yönetim yasasında yer alan belediyenin karar alma sürecine katılım mekanizmalarının etkinliği sınanmış olacak. Siyasal katılıma ne ölçüde elverişli olduğu ya da olmadığı ortaya konacak. Proje saha çalışması içerdiğinden özgün bir niteliğe sahiptir ve daha önce bu ölçüde ele alınmış çalışma bulunmadığından literatüre katkı yapma amacı taşımaktadır.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZDE “YENİ DÜNYA, YENİ TÜRKİYE VE MEDENİYETLER İTTİFAKI” KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanlığı, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği ve Merkezi (MEDAR) iş birliğinde düzenlenen “Yeni Dünya, Yeni Türkiye ve Medeniyetler İttifakı” Konferansı, Üniversitemiz ev sahipliğinde 20 Şubat 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa, Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal ..

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..