ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE ULUSLARARASI BAŞARI ÖDÜLÜ

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Telekomünikasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Sezer Ulukaya, geliştirdiği yazılım ile International Federation for Medical and Biological Engineering (IFMBE) tarafından desteklenen ve dünya genelinde 18 takımın katıldığı "Scientific Challenge on Respiratory Signal Processing" adlı bilimsel yarışmada birinciliği elde etti.

18-21 Kasım 2017 tarihleri arasında Thessaloniki-Selanik'te düzenlenen International Conference on Biomedical and Health Informatics (ICBHI 2017) konferansında "An Automated Lung Sound Preprocessing and Classification System Based On Spectral Analysis Methods" isimli bildirisini sunan öğretim görevlimize "Bilimsel Yarışma Birincilik" ve "En İyi Bildiri Ödülü" takdim edildi.

"Bilgisayarlı Solunum Sesi İşleme" adlı bilimsel yarışmada geliştirdiği yazılım ile birinciliğe layık görülen Öğretim Görevlimiz Dr. Sezer Ulukaya yaptığı açıklamada, elde ettiği başarı ile Türkiye’de yetişmiş genç bilim insanlarının da dünya çapında başarılı çalışmalar ortaya koyabildiğini gösterdiklerini söyledi.

Öğretim Görevlimiz Dr. Sezer Ulukaya, geliştirdiği yazılım sayesinde akciğer hastalıklarının cep telefonu ve mikrofon yardımıyla elde edilen seslerle teşhis edilebileceğini ifade ederek çalışmasının tıp dünyasında yaygınlaşmasını hedeflediğini ifade etti.

Yazılımın cihazlarda kullanımının başlamasıyla doktor ve hastalara büyük kolaylıklar sağlayacağını da ifade eden Dr. Sezer Ulukaya, “Uzun süredir doktorlara ve hastalara yardımcı olabilecek bir sistem üzerinde çalışıyorum. Doktor tarafından kullanılan stetoskopların belli frekansların üzerinde sesleri bastırma özelliği var. Fakat bizim elektronik olarak elde ettiğimiz iyi örneklenmiş solunum sesleri ile hastalıklara ait anomalilerin yerlerini tespit edebiliyor ve elde edilen verileri kullanarak hastalıkların teşhisi, sınıflandırılması ve derecesi gibi işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Hastanelere uzak yerde yaşayan vatandaşlar cep telefonuna bağlı çok gelişmiş olmayan bir mikrofonla kaydedeceği solunum sesini ilgili sağlık kuruluşuna ileterek hastalığı hakkında bilgi sahibi olabilecek. Sistem, bilgileri hem doktora hem hastaya raporlayabilecek bir şekilde dizayn edildi. Dünyada ve Ülkemizde akıllı stetoskoplar üzerinde çalışmalar gerçekleştiriliyor, ancak bu çalışmalar stetoskoplara  ses kaydetme ve bu sesi flash bellek ile bilgisayarlara aktarabilme özelliklerini katmanın ötesine gitmiyor. Önerdiğimiz makine öğrenme algoritması, stetoskopları da akıllı hale getirebilecek bir algoritmadır. Geliştirdiğimiz sistem ile bu çalışmaya önayak olduk.” dedi.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..