ÖĞRETİM GÖREVLİMİZE ULUSLARARASI BAŞARI ÖDÜLÜ

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Telekomünikasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Sezer Ulukaya, geliştirdiği yazılım ile International Federation for Medical and Biological Engineering (IFMBE) tarafından desteklenen ve dünya genelinde 18 takımın katıldığı "Scientific Challenge on Respiratory Signal Processing" adlı bilimsel yarışmada birinciliği elde etti.

18-21 Kasım 2017 tarihleri arasında Thessaloniki-Selanik'te düzenlenen International Conference on Biomedical and Health Informatics (ICBHI 2017) konferansında "An Automated Lung Sound Preprocessing and Classification System Based On Spectral Analysis Methods" isimli bildirisini sunan öğretim görevlimize "Bilimsel Yarışma Birincilik" ve "En İyi Bildiri Ödülü" takdim edildi.

"Bilgisayarlı Solunum Sesi İşleme" adlı bilimsel yarışmada geliştirdiği yazılım ile birinciliğe layık görülen Öğretim Görevlimiz Dr. Sezer Ulukaya yaptığı açıklamada, elde ettiği başarı ile Türkiye’de yetişmiş genç bilim insanlarının da dünya çapında başarılı çalışmalar ortaya koyabildiğini gösterdiklerini söyledi.

Öğretim Görevlimiz Dr. Sezer Ulukaya, geliştirdiği yazılım sayesinde akciğer hastalıklarının cep telefonu ve mikrofon yardımıyla elde edilen seslerle teşhis edilebileceğini ifade ederek çalışmasının tıp dünyasında yaygınlaşmasını hedeflediğini ifade etti.

Yazılımın cihazlarda kullanımının başlamasıyla doktor ve hastalara büyük kolaylıklar sağlayacağını da ifade eden Dr. Sezer Ulukaya, “Uzun süredir doktorlara ve hastalara yardımcı olabilecek bir sistem üzerinde çalışıyorum. Doktor tarafından kullanılan stetoskopların belli frekansların üzerinde sesleri bastırma özelliği var. Fakat bizim elektronik olarak elde ettiğimiz iyi örneklenmiş solunum sesleri ile hastalıklara ait anomalilerin yerlerini tespit edebiliyor ve elde edilen verileri kullanarak hastalıkların teşhisi, sınıflandırılması ve derecesi gibi işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Hastanelere uzak yerde yaşayan vatandaşlar cep telefonuna bağlı çok gelişmiş olmayan bir mikrofonla kaydedeceği solunum sesini ilgili sağlık kuruluşuna ileterek hastalığı hakkında bilgi sahibi olabilecek. Sistem, bilgileri hem doktora hem hastaya raporlayabilecek bir şekilde dizayn edildi. Dünyada ve Ülkemizde akıllı stetoskoplar üzerinde çalışmalar gerçekleştiriliyor, ancak bu çalışmalar stetoskoplara  ses kaydetme ve bu sesi flash bellek ile bilgisayarlara aktarabilme özelliklerini katmanın ötesine gitmiyor. Önerdiğimiz makine öğrenme algoritması, stetoskopları da akıllı hale getirebilecek bir algoritmadır. Geliştirdiğimiz sistem ile bu çalışmaya önayak olduk.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ HASTANEMİZDE “HASTANE ENFEKSİYONLARI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...