ÖĞRENCİLERİMİZİN DRONE’LARI SARAYİÇİ YERLEŞKESİ’NDEN HAVALANDI

2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında, 118B241 Numaralı “Kendi Drone’umu Yapıyorum” adlı TÜBİTAK Projesi, 4-7 Haziran 2018 tarihleri arasında, 1. grup Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri için kendi okullarında ve 9-12 Haziran 2018 tarihleri arasında 2. grup üniversite öğrencileri için Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde olmak üzere, 2 grup halinde gerçekleştirildi. Etkinliğe İstanbul, Ankara, Eskişehir Osmangazi ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinden katılan 25 öğrenci kendi ürettikleri Drone'ları, Trakya Üniversitesi’nin Sarayiçi Yerleşkesi’nde uçurdu.

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen’in yürütücüsü olduğu projede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özkardeş ve üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Araştırmacı/Uzman, Öğr. Gör. Anıl Şahin ile birlikte Uçak Teknolojisi Programı’nda okuyan öğrencilerden oluşan eğitmen ve rehber kadrosu yer aldı.

Günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan Drone’ları üniversite ve lise öğrencileriyle tanıştırmak, kendi Drone'larını yapmayı öğretmek ve havacılık sektörüne olan ilgiyi artırmak amacıyla, 3’er günlük teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Eğitimler kapsamında öğrencilere “İHA’ların Tarihi ve Kullanım Amaçları”, “Türkiye ve Dünyada Havacılık Tarihi” ile “Atölye Çalışmaları ve Drone Uçuşları” eğitimi verildi. Etkinliğin 4. gününde ise Drone ödüllü yarışmalar yapıldı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin de etkinliği ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve çalışmaları için öğrencileri tebrik etti.

Bu içerik 13 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 665 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..