ÖĞRENCİLERİMİZİN DRONE’LARI SARAYİÇİ YERLEŞKESİ’NDEN HAVALANDI

2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında, 118B241 Numaralı “Kendi Drone’umu Yapıyorum” adlı TÜBİTAK Projesi, 4-7 Haziran 2018 tarihleri arasında, 1. grup Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri için kendi okullarında ve 9-12 Haziran 2018 tarihleri arasında 2. grup üniversite öğrencileri için Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde olmak üzere, 2 grup halinde gerçekleştirildi. Etkinliğe İstanbul, Ankara, Eskişehir Osmangazi ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinden katılan 25 öğrenci kendi ürettikleri Drone'ları, Trakya Üniversitesi’nin Sarayiçi Yerleşkesi’nde uçurdu.

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen’in yürütücüsü olduğu projede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özkardeş ve üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Araştırmacı/Uzman, Öğr. Gör. Anıl Şahin ile birlikte Uçak Teknolojisi Programı’nda okuyan öğrencilerden oluşan eğitmen ve rehber kadrosu yer aldı.

Günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan Drone’ları üniversite ve lise öğrencileriyle tanıştırmak, kendi Drone'larını yapmayı öğretmek ve havacılık sektörüne olan ilgiyi artırmak amacıyla, 3’er günlük teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Eğitimler kapsamında öğrencilere “İHA’ların Tarihi ve Kullanım Amaçları”, “Türkiye ve Dünyada Havacılık Tarihi” ile “Atölye Çalışmaları ve Drone Uçuşları” eğitimi verildi. Etkinliğin 4. gününde ise Drone ödüllü yarışmalar yapıldı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin de etkinliği ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi ve çalışmaları için öğrencileri tebrik etti.

Bu içerik 13.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1820 kez okundu.