ÖĞRENCİLERİMİZDEN TEKNİK GEZİ

Trakya Kalkınma Ajansının yürütücüsü olduğu "Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetlerinin Verilmesine Yönelik Teknik Destek" projesi kapsamında Üniversitemiz Kariyer Merkezi iş birliği ile 01 Kasım 2017 tarihinde Arda Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi ve Yağ Endüstrisi Programları 2.sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik bir öğrenci grubu ile Trakya Kariyer proje ekibinden Şükriye Tümay Erdil, Yrd. Doç. Dr. Şafak Yıldırım ve Öğr. Gör. Fatmagül Halıcı Demir eşliğinde CARGİLL Orhangazi Mısır İşleme Fabrikası’na teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilerimize ilk olarak Fabrika Sorumlu Müdürü Cenan Celebci tarafından Cargill’in küresel faaliyetleri, Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Kuzey Afrika ve Orhangazi Mısır İşleme Tesisleri hakkında detaylı bir sunum yapılarak firmanın üretim faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Soru-cevap şeklinde tamamlanan sunumun ardından Nişasta Proses Geliştirme Mühendisi Gizem Uzun tarafından yapılan sunum ile mısırın işlenmesi, mısırdan elde edilen birincil ürünler olan nişasta ve nişasta bazlı ürünler ile ikincil ürünler olan ve yem sektörüne tedarik edilen kepek, protein ve mısır kırığı ve yem sektörünün yanında yağ sektörünün de önemli ham maddelerinden biri olan mısır özü üretimleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.  Kalite Mühendisi Gizem Kadıoğlu ise öğrencilerimize firmanın gıda güvenliği, kalite yönetim sistemleri ve laboratuvar uygulamaları hakkında kapsamlı bir sunum yaparak öğrencilerimizin fabrikadaki kalite uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Sunumların ardından Nişasta Proses Geliştirme Mühendisi Gizem Uzun eşliğinde fabrikayı gezen öğrencilerimize Nişasta bölümü Süpervizörü Gökhan Tezcan tarafından üretim sahasında üretim süreçleri ile ilgili olarak kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.  Öğrencilerimiz kalite kontrol laboratuvarlarında yapılan uygulamaları yerinde görerek analizler ve cihazlar hakkında laboratuvar mühendis ve teknikerlerinden detaylı bilgi aldı.

Bu içerik 03 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 459 kez okundu.