ÖĞRENCİLERİMİZ HACKHATON ETKİNLİĞİNE KATILDI

Türkiye Global Girişimcilik Haftası kapsamı altında Lüleburgaz Belediyesi’nin ev sahipliğinde Trakya bölgesinde yer alan üç üniversitenin aynı anda katılım gösterdiği ilk Hackhaton etkinlik 16 Kasım 2017 tarihinde düzenlendi. Etkinliğe Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ve  öğrencileri katıldı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halabak yaptığı açılış konuşmasında, Lüleburgaz’ı tam bir Avrupa kenti haline getirme arzusundan, girişimciliğin öneminden ve gençlere verdiği değerlerden bahsetti. Emin Halebak’ın konuşması ardında genç bir girişimci olan Erdem Genç girişimcilik ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti. Ardından Mobiroller’ un kurucusu ve aynı zamanda CEO’su Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarımızdan Erol Kabadayı Mobil Trendler adlı sunum gerçekleştirdi. Daha sonra okulumuz öğrencisi Büşra Yıldız , “Turkcell Geleceği Yazan Kadınlar” projesindeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlikte, Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan gerçekleşecek Hackhaton hakkında bilgi verdi. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi ve TÜBİTET akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın, faaliyetlerde paydaş olarak yer almaktan duyduğu memnuniyetini belirterek girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan ve gençlerin yeni fikirlerini geliştirmek ve projelere dönüştürmek için  düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, 16 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek olan Google Developer Group Edirne DevFest 2017 etkinliğine tüm katılımcıları davet etti.

Hackhaton süresince proje fikrine sahip olan katılımcılar danışman hocalardan mentorluk desteği aldılar. Proje fikrine sahip olamayan katılımcılar ise daha önceden belirlenmiş olan yazılım ve algoritma ağırlıklı soruları kendi bilgisayarlarında çözdüler. Yapılan etkinlik bitiminde katılımcılara sertifikaları verildi.

 

Etkinliğin ardından Lüleburgaz Belediyesi’nin Girişimcilik ve Kuluçka Merkezine tanıtım ve bilgilendirme gezisi düzenlendi. Gezi sırasında Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdür İbrahim Zengin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademesi’nde kurmuş oldukları girişimcilik ekosistemi ve olanaklar hakkında detaylı bilgiler vererek ekosistemde yer almak isteyen girişimcilerin Ocak 2018 ‘ de yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde girişimciler için Prototip Laboratuvarı, paylaşımlı ofis, video konferans sistemine sahip toplantı odası, eğitim sınıfları, konferans salonu, kafeterya,  Girişimcilik Kütüphanesi, 40 yataklı bir otel bulunduğunu belirten İbrahim Zengin üniversitemiz öğrencilerinin de bu imkanlardan faydalanabileceğini söyledi. TÜBİTET akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın ise Trakya’nın girişimcilik potansiyelinin ürüne dönüştürmesi gerektiğini ifade ederek, Lüleburgaz Belediyesinin bu konuda öncü olduğunu ve belediyenin düzenleyeceği etkinliklere öğrencilerimiz ile birlikte katılımcı olma konusunda çaba göstereceğini, talep edilmesi halinde de yapılacak etkinliklerde konuşmacı desteği sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bu içerik 22.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 880 kez okundu.