ÖĞR. GÖR. DR. ÜMMÜGÜLSÜM DOHMAN’IN “RUS-SÖZLÜKBİLİMİ” KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğr. Gör. Dr. Ümmügülsüm Dohman’ın “Rus Sözlükbilimi” adlı kitabı yayımlandı.

Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Ümmügülsüm Dohman’ın yeni kitabı “Rus Sözlükbilimi” kısa bir süre önce Paradigma Akademi Yayınları aracılığıyla okuyucuyla buluştu. Başvuru eserler arasında önemli bir yere sahip olabilecek kitapta zengin bir sözlükbilim geleneğine sahip olan Rus sözlükbiliminin tarihsel gelişimi, kuramsal ve uygulamalı sözlükbilim faaliyetleri ele alınıyor.

Rus sözlük bilimcilerin kuramları ve sözlüklerinin ele alınarak tüm yönleriyle değerlendirildiği eserde Rusça sözlüklerden verilen örnek madde başlarının Türk kökenli olması hususuna dikkat edilmiş ve kadim dönemlerden itibaren Türk halklarıyla iç içe yaşayan Rus halkının söz varlığındaki Türk kökenli unsurlar tüm açıklığıyla ortaya konmuştur. Derlenen sözlükbilim kavramları neticesinde ayrıca “Rusça-Türkçe Sözlükbilim Terimleri Sözlükçesi” hazırlanmıştır.

Sözlük bilimi alanında önemli bir kaynak olarak nitelendirilebilecek kitabın yalnızca sözlükbilim araştırmacılarının değil, Türkoloji alanıyla ilgilenen araştırmacıların da faydalanabileceği bir eser olması ve ülkemizde gerçekleştirilen sözlükbilim çalışmalarına katkı sunması bekleniyor.

Bu içerik 06.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 364 kez okundu.