ÖĞR. GÖR. BEGONA RODRIGUEZ’İN TEMİZ ÇEVRE ÇALIŞMALARI YANKI BULMAYA DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 4 yıl önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğr. Gör. Begona Rodriguez tarafından öğrencileri ile başlatılan nehirleri, denizleri ve toprağı öldüren yıkıcı plastik sorununa dikkat çekmek için Tunca ve Meriç nehirleri kenarında gerçekleştirilen temizlik etkinlikleri, ulusal çapta yankı uyandırarak Turmepa Temiz Deniz Dergisi’nde yer buldu. Edirne’de gerçekleştirdiği çevre temizliği çalışmaları ile toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen Öğr. Gör. Begona Rodriguez Temiz Deniz Dergisi’ne verdiği röportajda projeye nasıl başladığı ve öğrenciler ile yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek Trakya Üniversitesi’nin kampanyaya duyarlılık göstererek yeni bir çevre merkezi olan ÇEVSAM’ı oluşturmak için destek verdiğini belirtti. Öğr. Gör. Begona Rodriguez ayrıca yaptığı çalışmaların kişi ve kurumlar üzerindeki etkileri, çevre bilincinin sürdürülebilirliği, gerçekleştirdiği projenin geleceği ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen Temiz Deniz Dergisi, ülkemizin bu alanda yayın yapan dergilerindendir. Deniz Temiz Dergisi kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Haber: Engin Arda
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 16.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 739 kez okundu.