“NESNE GÖZ METAMORFOZ” RESİM SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Ruken Aslan ile heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Öner Kıranlar’ın küratörlüğünü yaptığı “Nesne Göz Metamorfoz” isimli resim sergisi 03 Mayıs 2018 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesinde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Güzel Sanatlar Fakültemiz öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin 2017-2018 Akademik yılı içerisinde atölye dersleri kapsamında ürettikleri 50’ye yakın çalışmadan oluşan sergisinin kavramsal çerçevesine ilişkin açıklamalarda bulunan küratörlerden Öğr. Gör. Öner Kıranlar “Süje ve obje arasındaki ilişkinin doğası, nesne ve algı arasındaki ilişkiden oluşur. Her nesne her suje ile doğrudan değil, dolaylı bir ilişki kurar ve bu durum formun yeni yapısını kurar. Form, kendi ilişki evreninde zaman içerisinde belirlenirken algı düzleminde de her sujede farklı yanılsamalar yaratır. Yanılsama, nesneye sujenin eklenmesinden oluşur. Artık bu yeni nesne içinde sujesini de barındıran yeni bir formdur. Sanat, nesneleri değiştirmez ama nesnenin imgesini ve bilgisini yeniden kurar. Nesnenin suje dışında bir görünümü yoktur. Nesnenin bütün varoluşu sujenin imkanı ile belirlenir. Soyutlama, sadece soyut form kurulumlarında değil, her algının doğasında vardır. Bu yeni görünümler sanatın alanının sınırlarını çizer. Biliriz ki nesneye dair yapılmış her şey, aslında içinde insanın bir parçasını bıraktığı bir şeydir ve sanat da bu gerçekliğin pekişmesidir.” dedi.

Ne olduklarını, nesnelerini ve ne olduğumuzu göstermeye çalışan 12 farklı göz 12 farklı bakışı yansıtan “Nesne Göz Metamorfoz” isimli sergi, 09 Mayıs 2018 tarihine kadar Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesinde sanatseverlere açık olacaktır.

Bu içerik 04.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 502 kez okundu.