MİMARLIK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURULU DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu 03 Ocak 2018 tarihinde Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi. Programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve akademisyenler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Sennur Akansel konuşmasında Mimarlık Fakültesi’nin konumu, ders programları, ders saatleri, öğretim elemanları, öğrenciler, başarı oranları, Farabi Programı, araştırma faaliyetleri, akreditasyon faaliyetleri, fakültenin yaptığı sempozyum ve konferanslar hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Öğrencilerimize ve çalışanlarımıza huzurlu bir ortam oluşturmak en önemli önceliğimizdir. Yaptığımız işi iyi yapma, planlayıp uygulama, kontrol etme ve ortaya çıkan aksaklıkları gözden geçirme bir kalite sürecidir. Bu nedenle kalite geliştirme ve akreditasyonu çok önemsiyoruz.” dedi.

‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasıyla 200 öğrenciye burs verildiğini bu sayıyı daha da arttırmak istediklerini belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitenin tamamını engelsiz hale getirilmesi konusunda Mimarlık Fakültesinin çeşitli projeler geliştirdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz 11-15 Eylül 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesinde düzenlenen “Kültür Mirası Atölyesi Bir Osmanlı Kenti: Edirne” isimli etkinliği Edirne’yi adeta açık hava amfisine dönüştürerek Edirne’nin kültürel varlığının tanıtılması ve geleceğin mimarlarına aktarılması amacıyla önemli bulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Girişimcilik endeksi içerisinde TÜBİTAK’ın belirlediği ilk 50 üniversite içerisine girmemiz gerekiyor. Hocalarımızın da çalışmaları karşılığında girişimcilik puanı vereceğiz. Üniversitemizin ilk 50 üniversite arasına girmesi amacıyla üç tane eğitim timi oluşturduk ve hocalarımızı bilgilendiriyoruz. Öğrencilerimiz için de mezun olurken diplomalarının yanında girişimcilik sertifikasının da olmasını istiyoruz.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin en son yapılan senato toplantısında fakültenin mutlak sisteme geçme isteğini hayat geçirdiklerini belirtti.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ HASTANEMİZDE “HASTANE ENFEKSİYONLARI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...