MİMARLIK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURULU DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu 03 Ocak 2018 tarihinde Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi. Programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve akademisyenler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Sennur Akansel konuşmasında Mimarlık Fakültesi’nin konumu, ders programları, ders saatleri, öğretim elemanları, öğrenciler, başarı oranları, Farabi Programı, araştırma faaliyetleri, akreditasyon faaliyetleri, fakültenin yaptığı sempozyum ve konferanslar hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Öğrencilerimize ve çalışanlarımıza huzurlu bir ortam oluşturmak en önemli önceliğimizdir. Yaptığımız işi iyi yapma, planlayıp uygulama, kontrol etme ve ortaya çıkan aksaklıkları gözden geçirme bir kalite sürecidir. Bu nedenle kalite geliştirme ve akreditasyonu çok önemsiyoruz.” dedi.

‘Bir Öğrenci de Sen Okut’ kampanyasıyla 200 öğrenciye burs verildiğini bu sayıyı daha da arttırmak istediklerini belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitenin tamamını engelsiz hale getirilmesi konusunda Mimarlık Fakültesinin çeşitli projeler geliştirdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz 11-15 Eylül 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesinde düzenlenen “Kültür Mirası Atölyesi Bir Osmanlı Kenti: Edirne” isimli etkinliği Edirne’yi adeta açık hava amfisine dönüştürerek Edirne’nin kültürel varlığının tanıtılması ve geleceğin mimarlarına aktarılması amacıyla önemli bulduğunu belirtti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Girişimcilik endeksi içerisinde TÜBİTAK’ın belirlediği ilk 50 üniversite içerisine girmemiz gerekiyor. Hocalarımızın da çalışmaları karşılığında girişimcilik puanı vereceğiz. Üniversitemizin ilk 50 üniversite arasına girmesi amacıyla üç tane eğitim timi oluşturduk ve hocalarımızı bilgilendiriyoruz. Öğrencilerimiz için de mezun olurken diplomalarının yanında girişimcilik sertifikasının da olmasını istiyoruz.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin en son yapılan senato toplantısında fakültenin mutlak sisteme geçme isteğini hayat geçirdiklerini belirtti.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..