MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTEMİZ İŞ BİRLİĞİNDE HAZIRLANAN DERS KİTAPLARI ÖĞRENCİLERE ULAŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Trakya Üniversitesi arasında Türkiye'de yaşayan diller ve lehçeleri gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik seçmeli "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersi kapsamında “Arnavutça” ve “Boşnakça” okutulması için 21 Ekim 2016 tarihinde imzalanan iş birliği protokolünce 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için “Arnavutça” ve “Boşnakça” müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayı ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren ortaokullarda uygulanmak üzere kabul edildi.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Rektörlüğü arasındaki “Ortaokul Öğrencilerine Yaşayan Diller ve Lehçeler Dersinin Öğretilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seda Taş koordinatörlüğünde Edebiyat Fakültesi Boşnak Dili ve Edebiyatı ile Arnavut Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalları öğretim elemanları tarafından hazırlanan "Boşnakça" ve "Arnavutça" dersi öğretim materyalleri ve kitapları tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun onayından geçti. Öğretim Materyallerinin tasarlanması ve hazırlanmasına Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. İlter Alkan ile Arş. Gör. Zehra Atabey ve öğrencileri destek verdi. 

Arnavutça dersi, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İzmir Kemalpaşa Aliya İzzetbegoviç Ortaokulunda iki 8. sınıfta toplam 44 öğrenci tarafından tercih edildi. Arnavutçanın ders kitapları ile öğretim materyalleri öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Boşnakça dersi ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında, İzmir Kemalpaşa Aliya İzzetbegoviç Ortaokulunda toplam 94 öğrenci, İstanbul'daki Kılıçaslan Ortaokulunda ise 62 öğrenci tarafından seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Üniversitemiz Rektörlüğü arasında imzalanan protokol gereği Boşnakça dersinin öğretim materyallerini hazırlama çalışmaları ise sürüyor. Baskı işlemleri süren bu dersin kitapları da en kısa sürede öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz sunulacak.

Bu içerik 19.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2466 kez okundu.