MEZUNLARIMIZ 30. YILINDA ÜNİVERSİTEMİZDE BULUŞTULAR

Üniversitemiz Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri tarafından organize edilen ve 1988 Yılı Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunlarını ağırlayan “1988 Mezunları Buluşması” 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi ile Makedonya Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Mezunlarımız, 13 Nisan 2018 tarihinde 1988 yılında Mimarlık Bölümümüzün bulunduğu Ayşekadın Yerleşkesine gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından 14 Nisan 2018 tarihinde de bugün Mimarlık Fakültemizin yer aldığı Makedonya Yerleşkesini ziyaret ettiler.

Mezuniyet buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlere Üniversitemiz Mimarlık Bölümü 1988 yılı mezunlarından KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve geçmiş dönemlerde sırasıyla Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerini yürüten Ersan Saner ile KKTC İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’nın da dahil olduğu mezunlar katıldı. Ziyaretleri sırasında mezunlarımıza Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel de eşlik etti.

Ziyarette ayrıca günümüze kadar diplomalarını almayan mezunlarımız için bir “Diploma Töreni” gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törenle mezunlarımızdan Ersan Saner, Remzi Akdemir ve Ayla Boztepe diplomalarını Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı ile Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Mümin Şahin’den ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel’den aldılar.

Tören sırasında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, eski mezunlarımızın fakültelerini ziyaret etmelerinden duyduğu sevinç ve gururu yansıtarak  “30 yıl aradan sonra sizlerle bir araya gelerek öğrencilik anılarını tazelemek ve başarılarınıza tanıklık etmekten onur duyuyorum.” dedi.

Mimarlık Fakültemiz Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Sennur Akansel de tören sırasında bir konuşma gerçekleştirerek mezuniyetlerine şahit olduğu öğrencileri ile bir araya gelmenin eğitimci olarak kendisini gururlandırdığını ifade etti. Doç. Dr. Sennur Akansel, “İlk yıllarda olduğu gibi hala aynı azim ve kararlılıkla genç nesillere eğitim vermeye devam ediyoruz. Mezunlarınızın yıllar sonra gelip işlerindeki ve hayatlarındaki başarıları sizler ile paylaşmalarının verdiği memnuniyet ve gururu kelimeler ile anlatmak oldukça güç.” dedi.

Ziyaret kapsamında orada yer alan mezunları temsilen konuşan KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ersan Saner, ‘’Yıllardır aktif politikanın içerisinde yer almama rağmen hayatımın hiçbir döneminde bugün olduğu kadar kürsüde heyecanlandığımı hatırlamam. Bugün burada hocalarım ve öğrenci arkadaşlarım ile birlikte olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım. Öğrencilik yıllarına ve burada geçen zamanlarımıza geri dönecek olursak kendimizi şanslı hissetmemiz gerektiğini söyleyebilirim. Harika hocalar ile güzel bir atmosferde aldığımız eğitimlerin hayatımızı güzel bir biçimde şekillendirmeye devam ettiğini ifade etmek isterim. Geçen süre zarfında Trakya Üniversitesinin müthiş bir gelişme kaydettiğini görüyorum. Mezunlar olarak bu gelişmeler bizleri gururlandırıyor. Üzerimizde emeği olan herkese teşekkürlerimizi bir borç biliriz.’’ dedi.

Ziyaret kapsamında mezunlarımız Makedonya Yerleşkesinin ardından Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi ile Karaağaç Yerleşkesini ziyaret ettiler.

Bu içerik 18.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1003 kez okundu.