MATEMATİK SEMİNERLERİNDEN İKİNCİSİ YAPILDI

Üniversitemizin Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezinin düzenlediği “Matematik Seminerleri” 13 Nisan 2018 tarihinde Fen Fakültesi Fizik-Kimya Binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Farklı bölümlerden akademisyenler, Yüksek Lisans ve lisans öğrencilerin katıldığı seminer sunumları öncesinde açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç seminerlere katılımın oranının yüksek olduğunu vurgulayarak “Merkezimizin faaliyetleri arasında bulunan seminerlerden olan matematik seminerlerinin ikincisini yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle konuşmacılar olmak üzere, seminerlerde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederim. Bundan böyle ICPAM’da disiplinler arası seminerler devam edecektir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşmacıların sunumlarına geçildi. İlk olarak Fen Fakültesi Matematik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Telci “Fonksiyonların Sabit Noktaları” konulu sunumu yaptı. Ardından Matematik bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Çengellenmiş “Kodlama Teorisi Hakkında” konulu sunumu gerçekleştirdi. Her sunum sonunda konuşmacılara günün anısına Merkez Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ ÜYESİ TÜRK REKTÖRLER ÜSKÜP’TE TOPLANDI

Balkan Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerden oluşan Türk Heyeti, Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı öncesi 29 Mart 2018 tarihinde Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ..

BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TETOVA’DA

Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı Açılış Töreni  30  Mart 2018 tarihinde  Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Açılışı Makedonya Meclis Başkanı Talat Xhaferi, Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Doç. Dr. Arber Ademi, Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vulnett Ameti ve Balkan Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından ger&c..