MAKEDONYALI RESSAM FEHİM HUSKOVİÇ VE ‘SIR’ İSİMLİ KİŞİSEL RESİM SERGİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Makedonyalı ünlü Ressam ve Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Huskoviç’in özel seçki eserlerinden oluşan, Kuratörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya ve Yrd. Doç. Ayhan Çetin’in, organizatörlüğünü de Trakya Üniversitesi adına Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın  üstlendiği “Sır” isimli kişisel resim sergisi 17 Kasım 2017 Cuma günü saat 17.00’da Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda açıldı.

İki üniversite arasındaki bağları güçlendirmek ve Balkan ülkeleri ile olan dayanışmayı pekiştirmek adına önemli bir girişimi üstlenen serginin sahibi Prof. Fehim Huskovic 1967 yılında Makedonya’da (eski Yugoslavya) Veles kentine bağlı Orizari köyünde doğdu. Üsküp’te Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Güzel Sanatlar Akademisini ve yüksek lisans eğitimini Profesör Zoran Yovanoviç – Dobrotin atölyesinde yaptı. Bulgaristan Sofya Üniversitesi’nde resim sanatının pedagoji ve metodoloji alanında mastır ve doktora programlarını tamamladı. Makedonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Avusturya, Bosna-Hersek, Norveç, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede 80’in üzerinde kişisel sergi açtı. 1988 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında 700’den fazla karma sergiye katıldı. Ayrıca dünya çapında 150’nin üstünde uluslararası resim kolonisi ve sanat sempozyumlarında yer aldı. Çizim, resim, grafik ve pedagoji alanlarında 27 ödülün sahibi oldu. BANU- Bosna Hersek başta olmak üzere çok sayıda uluslararası sanat derneğinin ve platformunun üyesidir. Eserleri dünyanın farklı yerlerindeki birçok müzede ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Akademik hayatını Üsküp’te Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör olarak devam ettiren Fehim Huskovic, resim çalışmalarını da aynı şehirdeki atölyesinde sürdürmektedir.

Sergi açılışının ardından Kuzey Bulgaristan Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı katılımcılara küçük bir konser verdi.

17 Kasım’da açılışı gerçekleşen “Sır” isimli kişisel resim sergisi 30 Kasım 2017 tarihine kadar Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sergi Salonu’nda sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..