MAKEDONYA ÜLKE TANITIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığının desteği ile Trakya Üniversitesi ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Makedonya Ülke Tanıtım Günü etkinliği 16 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Makedonya Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, “Yarınlar Bizim İçin” adlı proje kapsamında ülke tanıtım günleri düzenlediklerini belirterek gerçekleştirdikleri etkinlikler ile Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulduklarını ifade etti. Ayrıca, ülke tanıtım günü etkinliklerine ilerleyen haftalarda da devam edeceklerini vurgulayarak etkinlikler serisi düzenleyeceklerini belirtti.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, konuşmasında Üniversitemizin Balkanlar üzerine politikasından söz ederek Üniversitemizde öğrenim gören Makedonyalı öğrenci sayısını yetersiz bulduklarını belirtti ve tüm Balkan ülkelerinden gelen öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.  Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak uluslararası öğrenci kabulü ve değişim programları çerçevesinde Üniversitemize gelen öğrencilere gerek duyacakları her türlü hizmeti sağladıklarını vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin Balkanları misyon alan bir Üniversite olduğunu ve tüm imkanlarımızı kullanarak bunun gerekliliklerini yerini getirdiklerini ifade ederek Üniversitemizin geçtiğimiz günlerde Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreninde Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülü aldığını hatırlattı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Makedonya’nın önemsedikleri Balkan ülkelerinden biri olduğunu belirterek Üniversitemizin yerleşkelerinden birinin adının Makedonya olduğunu vurguladı. Ayrıca Üniversitemizde öğrenim gören tüm uluslararası öğrencilere her zaman destek ve yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Makedonya’nın tarihi ve kültürü, Üniversitemizde öğrenim gören Makedonyalı öğrenciler tarafından sunum ve video gösterimi ile tanıtıldı. Sunumda, öğrenciler Makedonya’nın coğrafi konumundan, tarihinden, yöresel kıyafet ve yemeklerinden bahsettiler.

Bu içerik 19.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 729 kez okundu.