MACARİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Macaristan İstanbul Başkonsolos Vekili Tamas Torma ve Macaristan Ankara Büyükelçiliğinde görevli III. Katip Bence Grezsa, Trakya Üniversitesini ziyaret ettiler. Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Dış İlişkiler Biriminden Öğr. Gör. Yaşagül Ekinci ile görüşen Macar diplomatlar, Üniversitemizde önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlaması planlanan Macar Dili ve Edebiyatı Bölümüne dair bilgi alışverişinde bulunarak Trakya Üniversitesinin çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını dile getirdiler. Görüşmede ayrıca halihazırda ikili iş birliği protokolü imzalanmış Macar üniversiteleri iş birliği aktif hale getirilmesi, Macar Dili ve Edebiyatı Bölümünün “çift diploma programı” kapsamına alınması, öğrencilerin 2+2 formülü ile öğrenim görmesi gibi hususlar konuşuldu. 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Edebiyat Fakültemizin bölümlerinden birisi olan Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümünün gerek Ülkemizde gerekse Dünya Balkan Dilleri ve Edebiyatları üzerine yoğunlaşmış tek bölüm olduğunu dile getirerek ‘’Bu bölümde verilen eğitim ile Ülkemizin Balkan araştırmalarında ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmekteyiz. Öte yandan kültürel ve tarihi olarak komşuluk ilişkisi içinde bulunan aynı coğrafyayı paylaşan Balkan toplumları arasındaki diyaloğun gelişmesine de destek vermekteyiz. Macar Dili ve Edebiyatı Bölümünün aktifleşmesi, sadece Türkiye ve Macaristan ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamayacak aynı zamanda Macaristan ile Türkiye’nin de içinde olduğu Balkan coğrafyası arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

Macaristan Başkonsolos Vekili Tamas Torma da Trakya Üniversitesinde açılacak bölümden dolayı mutluluk duyduklarını, Türkiye’de sadece Ankara’da Macar Dili üzerine bir bölüm olduğunu ancak Trakya Üniversitesinde açılacak bu yeni bölüm ile daha yakın bir coğrafyada daha yakın ilişkiler kurulmasının sağlanacağına olan inancını dile getirdi.

Görüşme sonunda Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis’in de destekleri ile İstanbul’daki Macaristan Kültür Merkezi ve Trakya Üniversitesi arasında aktif hale getirilecek bölümde kullanılmak üzere eğitsel materyallerin oluşturulması ve sağlanması konusunda yeni görüşmeler yapılması kararı alındı.


Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Mustafa Topyanak
Bu içerik 15.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 504 kez okundu.