“KOSOVA ÜLKE TANITIM GÜNÜ” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığının desteği ile Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilen “Kosova Ülke Tanıtım Günü”  5 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Kosova Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. ‘Yarınlar Bizim İçin’ adlı proje kapsamında ülke tanıtım günleri düzenlediklerini belirten Hakan Çalışkan, Trakya Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik çeşitli sosyal faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Kosova temsilcilerinden Qamil Imami ve Hazbiye Salaşi düzenlenen programda bir sunum gerçekleştirdiler. Sunumlarında Kosova’nın coğrafi konumundan, kültür ve tarihinden bahseden Qamil Imami ve Hazbiye Salaşi, katılımcılara Kosova’da insanların günlük hayatından kesitler içeren bir de gösterime yer verdiler. Qamil Imami ve Hazbiye Salaşi Türk Milleti ve askerine duydukları minneti ifade ederek sunumlarına son verdiler.

Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

Bu içerik 06.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1245 kez okundu.