“KLASİK EDEBİYAT METİNLERİNİN ŞÂHİTLİĞİNDE ŞANLI BAYRAĞIMIZIN SEMBOLİZMİ" ADLI KONFERANS

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan tarafından verilen “Klasik Edebiyat Metinlerinin Şâhitliğinde Şanlı Bayrağımızın Sembolizmi" adlı konferans 27 Nisan 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atillâ Şentürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım konuşmasında Türk Edebiyatı için önemli isimlerin bir arada bulunduğunu belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, bayrağımızın sembolleri ile ilgili olarak en önemli kaynağın klasik edebiyat metinleri olduğunu, bayrağımızın kırmızı renginin, yıldızın ve hilâlin bu metinlerinde hangi sembolik manalara karşılık geldiğini örnek metinler sunarak ayrıntılı olarak izah etti. "Varlığımızın, izzet ve ikbalimizin timsali olan bayrağımızın kızıl zemininde hilâl ve yıldızın yan yana duruşu, din-i mübin-i İslamın hilâli ile bahtımızın yıldızı olan devletin kırânıdır. Rengini adâlet ve medeniyetin şafağından alan bayrağımızın burcunda yan yana arz-ı endâm eden İslam hilâli ile devlet-i ebed müddetimizin parlak yıldızı, insanlığını ufkunda en büyük baht, talih ve kutluluk işareti olarak sonsuza kadar dalgalanacaktır." dedi.

Soru cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan'a, Dekan Prof. Dr. Rıdvan Canım tarafından verilen teşekkür belgesi ve çiçek takdimiyle program sona erdi. 
Bu içerik 04.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 508 kez okundu.