KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı mezuniyet töreni, 11 Mayıs 2018’de, Keşan Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Tülay Demiralay, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende okul birincileri Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Yağmur Can Yıldız ve Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencisi Tolga Uzun öğrenciler adına konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök, Keşan Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında “29. mezunlarımızı verdiğimiz bu mutlu günde Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulumuzda, 6 bölümde 1.178 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrenci sayısı 4.874’e ulaşmıştır. Bu yıl 2. sınıf öğrencimizin, 137'si mezun durumdadır. Bugün burada öğrencilerimizi, nitelikli meslek sahibi insanlar olarak yetiştirip ailelerine teslim etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Keşan Kaymakamım, Belediye Başkanım ve Rektörüme şimdiye kadar her konuda okulumuza verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı şahsım, mezunlarım ve okulumdaki tüm çalışan arkadaşlar ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. Evlatlarınızı mezun olarak görmekten dolayı bizler de en az sizler kadar gururluyuz. İnsan yetiştirmede, emeğe saygılı ve ahlaki sorumluluk bilinciyle üretken nesillerin yetişmesinde ailelerin katkısının bizden daha fazla olduğu bilincindeyiz. Mezunlarımız; ülkemizin sosya-ekonomik yapısına katkı sağlayacak, iş hayatında başarılı olacaklardır, ailelerini olduğu kadar, artık Trakya Üniversitesi misyonunu da temsil edeceklerdir. Gençlerimizi yetiştirip büyüten siz değerli ailelere saygıyla teşekkür ediyorum. Gerekli mesleki bilgi ve becerilerle donanarak eğitim gördüğünüz Trakya Üniversitesi’nden ve Keşan'dan güzel hatıralarla ayrıldığınız kanaatindeyim. Sanayi ve hizmet sektörüne vereceğiniz katkılarla ülkemizin kalkınmasına ve ekonomik refahına katkı sağlayacağınızdan şüphemiz yok. Yaşam boyu öğrenimin devam ettiğini unutmayın. Yeni fikirlere ve tartışmalara açık olun, fark eden ve farkındalık oluşturan olduğunuzu her zaman hissettirin. Ancak kimseyi farklılaştırıp ayrıştırmayın. ‘Muasır medeniyetlere ulaşma’ hedefine varmak için, küresel ekonomide ‘bir Türk girişimcisi’ olarak yer almayı hedefleyerek, çalışkan, atılgan ve girişken olun. Cesaretli ve girişken olmazsanız, başkalarının izin verdiği kadar üretebilir ve yönetebilirsiniz. Başarılarınızda ve iş üretmede mütevazı davranmayın. Başkalarının fikirlerinin eseri olmamak için soruşturun, araştırın ve tartışın. Kişiliğinizden ve kimliğinizden taviz vermeyin. Ancak başkalarının da aynı hassasiyette olduğu bilincinde olun. Evrensel değerleri bilin ancak milli-kültürel ve ahlaki değerlerimizden ayrılıp kimliksiz ve kişiliksiz olmayın. Değerli hocalarım ve çalışma arkadaşlarım; nesil yetiştirmenin ve eğitmenin ne denli zor olduğunu iyi bilmektesiniz. Her biri ayrı bir kişilik ve karakterde olan gençlerimize verdiğiniz özverili eğitim ve hizmetlerinizden dolayı Müdür Yardımcılarım Öğr. Gör. Dr. Özcan Çetinkaya ve Öğr. Gör. Mustafa Güvenli ile tüm akademik personelime, mezuniyet törenlerimizi organize eden Yüksekokul Sekreterimiz Ürküş Eren ve idari personelimize çok teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu konuşmasında “Bugün hem mezunlarımızın hem ailelerinin hem de hocalarımızın büyük emek verdiği, uzun bir sürecin son günü. Öğrencilerimizin bu noktaya gelebilmeleri için her türlü fedakârlığı yapan aileleri kutluyorum. En büyük emek onların. Öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri için bilgi ve deneyimlerini aktaran hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim. Öğrencilerimiz uzun bir eğitim sürecini tamamladır. Mezunlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Keşan Meslek Yüksekokulu’na, güvenlik bürosu kazandıran Keşanlı Hayırsever işadamı Hüseyin Yıldırım’a plaket verildi.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve belgeleri, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Tülay Demiralay, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Helvacıoğlu, Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Özcan Çetinkaya, Su Ürünleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Gürsoy Gaygusuz, Veterinerlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevil Erdoğan, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Murat Topaloğlu tarafından verildi. Bölüm bazında dereceye giren öğrencilere belgeleri verildikten sonra mezun olan tüm öğrencilerin belge takdimi gerçekleştirildi. Keşan Meslek Yüksekokulu Uygulama Anaokulu’ndan mezun olan 15 minik öğrenci de Anaokulu Müdürü Öğr. Gör. Özge Özkan Kılıç‘dan belgelerini aldı. Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okuması ve kep atmasının ardından misafirlere pilav ve ayran ikramıyla son buldu.
Bu içerik 15.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1632 kez okundu.