KEŞAN’DA KAMU-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNİ ARTTIRMA GÖRÜŞMELERİ

Bazı kamu kurumlarıyla çeşitli alanlarda protokoller imzalamak ve ilçedeki üniversitesi birimlerini ziyaret etmek için Keşan’a giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ile birlikte Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in de yer aldığı ziyarette Keşan’a yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarda kamu ve üniversite iş birliğinin öneminin vurgulandı.

Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Trakya Üniversitesi’nin eğitim başta olmak üzere Keşan’a çok güzel yatırımlar yaptığını belirterek bu yatırımlardan ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti. Trakya Üniversitesi’nin Keşan’ın sosyal yaşamında büyük yer tuttuğunu ifade eden Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Keşan’ın gelişimine katkı sunacak projelerde Trakya Üniversitesi ile ortak hareket etmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

TBMM KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son dönemde Keşan başta olmak üzere Edirne geneline çok güzel yatırımlar yaptığını belirterek bu yatırımların sürdürülebilir hale getirilmesinde kamu, üniversite ve özel sektörün uyumlu ve koordineli çalışmasının önemine dikkat çekti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da üniversite olarak il geneline yaydıkları hizmetleri Keşan’da da devam ettirdiklerini belirterek, “Önceliğimiz elbette ki eğitim ve sağlık ancak bunun yanında bölgesel kalkınma konusu da üniversitemizin asli görevlerinden biri. Keşan’da bunun çok güzel örneklerini görüyoruz. Keşan bölgenin en önemli dinamiklerinden biri. Buraya olan yatırımlarımızı sürdürmeye gayretliyiz.” diye konuştu.

Ziyarette, sınır ötesi projelerde ortaklaşa hareket edilmesi ve bu konuda koordineli çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

Bu içerik 15.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 591 kez okundu.