"KENDİNE YATIRIM YAP AYAKLARIN YERE BASSIN" SEMİNERİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünün düzenlediği, Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan tarafından gerçekleştirilen “Kendine Yatırım Yap Ayakların Yere Bassın” semineri 13 Nisan 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yunus Arıkan 45 yıllık yaşam öyküsünü anlatarak başladığı seminerde başarıya ulaşmak için neler yapılması gerektiğini kendi hayat tecrübelerinden yolara çıkarak anlattı. Arıkan “İnsan kendine neden yatırım yapmak ister? Daha mutlu, daha güvenilir, daha huzurlu, daha başarılı olmak ister. Kendine yatırım yapmanın birinci noktası kendinizden geçer. Kendimizi çok iyi tanımamız gerekli. Gideceğiniz yolu siz belirlemelisiniz, başkaları değil. Pes etmemelisiniz. Sonucu görmek istiyorsanız pes etmemelisiniz. Unutmayın taşı delen damlaların kuvveti değil sürekliliğidir. O süreklilik de sizin başarınızdır, istikrarınızdır. Kendine yatırım yapmanın en önemli etkenlerinden biri de insanların güvenini kazanmaktan geçer. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız işi seveceksiniz. Şüpheci olacaksınız. Şüpheci olursanız doğruları yakalarsınız. Bir insanın başarısında akıl, zeka ve çalışmanın yanında en önemli silahı sabırdır. Başarılı olmak için kaybetmeye, terk etmeye, aldatılmaya, eleştirilmeye ve yerilmeye alışmalısınız. Sıradan değil aranan biri olun. O nedenle kendini yatırım yap ayakların yere bassın.” dedi.
Bu içerik 19 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 662 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..