INTERNATIONAL UNIVERSITY OF NOVI PAZAR İLAHİYAT FAKÜLTESİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Ülkemizde bulunan International University of Novi Pazar İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Gicic ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Admir Muratovic ile Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinden oluşan heyet 05 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.
 
Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda heyeti kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Üniversitemizi tanıtarak “Balkanlardan en çok öğrenciye sahip olan üniversiteyiz. Sizi kardeş olarak görüyoruz. Kendimizden ayrı görmüyoruz. Çanakkale ve Balkan Savaşlarında beraber şehit düştük. Burası sizin eviniz, sizin üniversiteniz. Siz sevindiğinizde seviniyor, siz üzüldüğünüzde üzülüyoruz. Oralarda bizim dinimizi yaşıyorsunuz, kültürümüze sahip çıkıyorsunuz. O yüzden size borçluyuz. Trakya Üniversitesi hizmetinizdedir.” dedi.
 
International University of Novi Pazar İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Gicic dostane karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında “Trakya Üniversitesi Balkanlar için önemli bir kurumdur. Trakya Üniversitesi 90’lı yıllardan itibaren öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun yetişmesinde önemli bir rol oynadı. Bundan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve tüm üniversitelerine teşekkür ediyoruz. Biz yeni bir fakülte olarak sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Hedefimiz Balkan ve Avrupa İslami Bilimler Birliğini oluşturmaktır.” dedi.
 
Toplantıda Türkçe eğitim verecek eğitimcilere ihtiyaç bulunduğundan bahseden Dekan Prof. Dr. Enver Gicic’e Rektörümüz destek vereceklerini iletti.
 
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, İlahiyat Fakültemizi tanıtarak başladığı konuşmasında “Novi Pazar Üniversitesi ile iş birliğine hazırız. Değişim programlarının yanı sıra Türkiye’de ve Sırbistan’da düzenlenecek etkinlikleri ile de iş birliğini artırabiliriz. Gerçekleştirilecek tüm ortaklıklara hazırız.” dedi.
 
Novi Pazar İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Admir Muratovic "Bizim için iki Mehmet çok önemli. Biri Fatih Sultan Mehmet diğeri Sokullu Mehmet Paşa'dır. Gönüllerimizde her zaman yer etmişlerdir." diyerek sıcak karşılamadan ve gerçekleştirilecek iş birliğinden ötürü şahsı ve öğrenciler adına duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkese teşekkür etti.
 
Mimar Sinan Vakfı Başkanı Hasan Gümüş, vakıf üyelerinden oluşan bir heyetle toplantıya katılarak bir sivil toplum kuruluşu olarak Üniversitemiz ve Novi Pazar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasındaki bağlantıyı sağlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Toplantıda söz alan misafir öğrenciler Edirne’de ve Üniversitemizde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek gerçekleştirilecek olan iş birliklerinden dolayı heyecan duyduklarını ifade ettiler.
Bu içerik 05.07.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 485 kez okundu.