“İNSANLIK” VE “MEKAN&İNSAN” SERGİLERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İnsanlık” ve “Mekan&İnsan” Sergilerinin açılışı 01 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu, Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtçu, Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri Burcu Bingöl, Nadide Baysal, Hacı Tanrıverdi akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışı öncesi Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtçu tarafından bir panel gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtlu “Yazısız görüntü grafik tasarım değildir. Bu yüzden tipografiye yöneldim. Üç boyutlu kinetik tipografi üzerine yapılmış bilimsel araştırma yok. Günümüzde tipografi sadece bir tekniği anlatmaktan çok daha fazlasıdır.” dedi.

Sergide eserleri bulunan öğrencilerden Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Burcu Bingöl “Birbirinden farklı fakat uyum içerisinde görünen resimlerden oluşan bir sergi. Çalışma tarzlarımız farklı olsa da bir uyum yakaladık. Herkes kendi duyguları yansıtan tarzları göstermeye çalıştık.” dedi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergi, 17 Kasım 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacaktır.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cem Uzun, sergiyi ziyaret etti. Sanatçılara sergiden ötürü teşekkür ederek eserler hakkında bilgi aldı.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..