“İNSANLIK” VE “MEKAN&İNSAN” SERGİLERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İnsanlık” ve “Mekan&İnsan” Sergilerinin açılışı 01 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu, Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtçu, Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri Burcu Bingöl, Nadide Baysal, Hacı Tanrıverdi akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Sergi açılışı öncesi Hacettepe Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtçu tarafından bir panel gerçekleştirildi.
 
Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Arş. Gör. Dr. Fatih Kurtlu “Yazısız görüntü grafik tasarım değildir. Bu yüzden tipografiye yöneldim. Üç boyutlu kinetik tipografi üzerine yapılmış bilimsel araştırma yok. Günümüzde tipografi sadece bir tekniği anlatmaktan çok daha fazlasıdır.” dedi.
 
Sergide eserleri bulunan öğrencilerden Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Burcu Bingöl “Birbirinden farklı fakat uyum içerisinde görünen resimlerden oluşan bir sergi. Çalışma tarzlarımız farklı olsa da bir uyum yakaladık. Herkes kendi duyguları yansıtan tarzları göstermeye çalıştık.” dedi.
 
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergi, 17 Kasım 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacaktır.
 
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cem Uzun, sergiyi ziyaret etti. Sanatçılara sergiden ötürü teşekkür ederek eserler hakkında bilgi aldı. 
Bu içerik 02.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1545 kez okundu.