III. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun  desteği ile özel gereksinimli çocuk ve gençlerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve bu konuda toplumsal duyarlılık ile farkındalık yaratmak amacıyla; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Slovenya ve Bosna-Hersek ile Ülkemizden Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul illerinden özel gereksinimli çocukların katılımı ile gerçekleştirilen “III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları” Yürüyüşü 11 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Yürüyüş Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Edine Milli Eğitim Müdürü Vekili Kemal Soytürk, sporcular, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi. Rektörümüz yürüyüş öncesinde sporcular ile bir araya gelerek sohbet etti.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadyumu önünden başlayıp, Edirne Belediyesi önünde son bulan yürüyüşe halk büyük ilgi gösterdi. “Hepimiz Aynı Takımdayız” sloganı ile düzenlenen III. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları 12-13 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler ile devam edecektir.

Bu içerik 11.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1382 kez okundu.