II. ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE MÜZELERİ BİRLİĞİ KONFERANSI

İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Konferansı 28 Mayıs 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda başladı.

Türkiye’den 18 yurtdışından 10 üniversitenin katıldığı konferansta 35 bildiri sunuldu. Üniversitemiz Sağlık Müzesi ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi sunumları Sağlık Müzesi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi Sorumlusu Müslüm Özcan tarafından yapıldı.

Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı “Yeni Vizyonu İle II. Bayezit Sağlık Müzesi” konulu sunumunda, yenilenen Sağlık Müzesi Darüşşifası ile ilgili bir bildiri sundu. Müslüm Özcan ise “İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi” konulu sunumunda yeni binasına taşınan İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Lozan Müzesi hakkında bilgiler verdi.
Bu içerik 29 Mayıs 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1853 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..