“HÜRKUŞ” FİLM EKİBİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını beyaz perdeye taşıyan ve bazı sahneleri Edirne’de, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı tarihi Tren Garı’nda çekilen "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" filminin ekibi, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.
Ziyarette, kısa süre önce vizyona giren filmin yoğun bir ilgi ve olumlu yorumlarla karşılandığını belirten ekip, "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" vesilesiyle Edirne’yi tanımaktan, Edirne’nin tarihi zenginlikleri ve Trakya Üniversitesi’nin doğal bir film platosunu andıran mekânlarını keşfetmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Edirne’nin doğal çekim alanlarının ve tarihi, kültürel zenginliklerinin sinema sektörü için eşsiz bir hazine olduğunu belirten film ekibi, Edirne’nin gönüllü elçileri olarak, şehri her platformda gündeme getirdiklerini belirtti. Ekip, Osmanlı’nın son dönemini en saf haliyle temsil eden, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı Karaağaç Tren Garı, Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı Harbiye Kışlası ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı Süvari Kışlası gibi mekânların kendilerini büyülediğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Edirne ve civarındaki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla yapılacak çalışmalar için destek vermeye hazır olduklarını belirterek hem Edirne’nin hem de Trakya Üniversitesi’nin tanıtımına katkı sağlayan film ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Bu içerik 29 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 806 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..