“HÜRKUŞ” FİLM EKİBİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını beyaz perdeye taşıyan ve bazı sahneleri Edirne’de, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı tarihi Tren Garı’nda çekilen "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" filminin ekibi, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.
Ziyarette, kısa süre önce vizyona giren filmin yoğun bir ilgi ve olumlu yorumlarla karşılandığını belirten ekip, "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" vesilesiyle Edirne’yi tanımaktan, Edirne’nin tarihi zenginlikleri ve Trakya Üniversitesi’nin doğal bir film platosunu andıran mekânlarını keşfetmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Edirne’nin doğal çekim alanlarının ve tarihi, kültürel zenginliklerinin sinema sektörü için eşsiz bir hazine olduğunu belirten film ekibi, Edirne’nin gönüllü elçileri olarak, şehri her platformda gündeme getirdiklerini belirtti. Ekip, Osmanlı’nın son dönemini en saf haliyle temsil eden, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı Karaağaç Tren Garı, Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı Harbiye Kışlası ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı Süvari Kışlası gibi mekânların kendilerini büyülediğini söyledi. 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Edirne ve civarındaki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla yapılacak çalışmalar için destek vermeye hazır olduklarını belirterek hem Edirne’nin hem de Trakya Üniversitesi’nin tanıtımına katkı sağlayan film ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Bu içerik 29.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1065 kez okundu.