HAVACILIK SANAYİSİNDE YERLİ ÜRETİM

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı öncülüğünde kurulan ve Üniversite genelinde faaliyet gösteren Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun davetlisi olarak THY Teknik AŞ Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel 30 Ekim 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim adlı bir konferans verdi.

Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi ve Topluluk Başkanı Şefik Teker, Topluluk olarak kuruldukları günden itibaren yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mukadder İğdi Şen, Uçak Teknolojisi Programı, Topluluğun kuruluş amaçları ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptı.

Halil Tokel, THY Teknik AŞ’nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmaların yanı sıra dünya genelinde öncü oldukları alanlarda ve havacılıkta yerli üretime neden geçilmesi gerektiği, bu alandaki faaliyetler hakkında bilgiler vererek öğrencilerimize sektörle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansa katılan üç öğrenciye çekilişle hediye verilmesi ve Halil Tokel’e Teşekkür Belgesi verilmesi ile etkinlik son buldu.

Konferans sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, misafirlerimiz ve Topluluk üyesi öğrencilerimiz ile birlikte makamında ziyaret edildi.

Bu içerik 31.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 661 kez okundu.