HAVACILIK SANAYİSİNDE YERLİ ÜRETİM

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı öncülüğünde kurulan ve Üniversite genelinde faaliyet gösteren Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun davetlisi olarak THY Teknik AŞ Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel 30 Ekim 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim adlı bir konferans verdi.

Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi ve Topluluk Başkanı Şefik Teker, Topluluk olarak kuruldukları günden itibaren yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mukadder İğdi Şen, Uçak Teknolojisi Programı, Topluluğun kuruluş amaçları ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptı.

Halil Tokel, THY Teknik AŞ’nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmaların yanı sıra dünya genelinde öncü oldukları alanlarda ve havacılıkta yerli üretime neden geçilmesi gerektiği, bu alandaki faaliyetler hakkında bilgiler vererek öğrencilerimize sektörle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansa katılan üç öğrenciye çekilişle hediye verilmesi ve Halil Tokel’e Teşekkür Belgesi verilmesi ile etkinlik son buldu.

Konferans sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, misafirlerimiz ve Topluluk üyesi öğrencilerimiz ile birlikte makamında ziyaret edildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..