HASTANEMİZDE HİZMETE AÇILAN YENİ BİRİMLERİN TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş tarafından 14 Aralık 2017 tarihinde Hastanemiz Başhekimliği binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Pek çok basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen kamuoyu bilgilendirme toplantısında Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, 2017 yılı içerisinde hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetler ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi vererek hizmete açılan yeni birimleri tanıttı.  

Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, halkımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunma ve hasta ile çalışan memnuniyetini artırma çalışmaları kapsamında 2017 yılında Hastanemiz bünyesinde iyileştirme çalışmaları yürütüldüğünü ifade ederek Trakya Üniversitesi Hastanesinin sadece Edirne’ye değil, çevre illere ve Balkanlar’a hizmet veren bir sağlık kuruluşu olması yönüyle bu konuda geniş misyon ve vizyon sahibi olduklarını sözlerine ekledi.

Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Üniversitemiz Hastanesi içerisinde mutfaktan yemekhaneye, yatan hasta odalarından öğretim üyeleri odalarına kadar birçok alanda iyileştirme ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini, belirledikleri yeni hedefler doğrultusunda 2018 yılı içerisinde de Hastanemiz bünyesinde bu çalışmalarını güçlendireceklerini vurguladı. Prof. Dr. Abdullah Taş, bu kapsamda İSO 2015 Kalite Belgesi alabilmek için çalışmaların tamamlandığının ve kısa bir süre içerisinde Üniversitemiz Hastanesinin en yeni kalite standardına sahip olacağını müjdelediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığımızın kalite çalışmaları referansımız oldu.” dedi.

Üniversitemiz Hastanesinde gerçekleştirdikleri yenileme çalışmaları hakkında bilgiler veren Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, “Hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmak maksadıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında yenilenen iki bloğumuzun yanı sıra dört blokta tadilat çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda yatan hasta servislerini ve öğretim üyelerinin odalarını yeniliyoruz. 7-8 ve 9. katların bu yönde tadilatları tamamlanmıştır. Hasta odaları 1-2 kişilik olacak standartta tuvaletli, banyolu ve klimalı hale getirilmiştir. 4-5 ve 6. katlarda benzer çalışmalar devam etmektedir. Hastanemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışmalarının yanı sıra hastalarımıza kaliteli sağlık hizmetleri sunma anlayışı çerçevesinde radyoloji birimine yeni bir ‘MR’ cihazı alımı gerçekleştirdik. Bu vesileyle hastalarımızın görüntüleme merkezimizde bekleme sürelerini kısaltmaya ve birkaç gün içerisinde randevu almalarını sağlamaya çalıştık. Öğretim üyeleri sayısının artmasıyla birlikte raporlama süresini de azaltmış olacağız. 2017 yılı içerisinde mide, bağırsak sistemini görüntüleyecek endoskopik, akciğerler ile ilgili görüntüleme sağlayacak bronkoskopik yöntemler ile ilgili ‘Endoskopi Merkezi’ kurduk. Hastalarımıza ve çalışanlarımıza daha kaliteli alan ve hizmetler sunmak adına ‘Diyaliz Merkezi’ni de yeniledik. Bilgilerin güvenliği ve saklanması adına önemi olan ‘Bilgi İşlem Birimi’ni yeni bir yere taşımakla birlikte kapasitesini artırdık ve tüm kontrollerini ana merkezden sağlayacak bir pozisyona getirdik. İhtiyacı olan hastalarımızın bekleme sürelerini ortadan kaldırmak için 4 yataklı “Postoperatif Yoğun Bakım” hizmeti açtık. Hastanemiz çamaşırhanesinde mevcut olan tüm yıkama ve kurutma makinalarını değiştirerek yenilenmiş bir çamaşırhaneye dönüştürdük. Hasta ve personel yemeğinin üretildiği yemekhanemizde yenileme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik. Mutfakta yemek yapımında ve pişirilmesinde kullanılan cihazları yeniledik ve hasta, hasta yakınları ile personelin memnuniyetini artırma çalışmaları kapsamında üretim yapan personele 140 saatlik bir eğitim programı verdik.” dedi.

İhalesi tamamlanan 10’ar yataklı olmak üzere 3 adet toplam 30 yataklı yoğun bakım ünitesi ile 20 yataklı yeni doğan ünitesinin de müjdesini veren Prof. Dr. Abdullah Taş, bu hedeflerini de bir yıl içerisinde tamamlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Her geçen yıl Hastanemize başvuran hasta sayısında artış yaşandığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Abdullah Taş, “Türkiye'nin her yerinden Hastanemize hasta geliyor. Yurt dışından gelen hasta sayılarımızda belirgin bir artış var. 2016 yılında Hastanemize uluslararası 250 hasta başvurusu olmuştu. Bu yıl ise 2017 sonuna yaklaşırken 537 uluslararası hasta başvurusu gerçekleştiğini görüyoruz. Hastalarımızın birden fazla da geldiği düşünüldüğünde bu sayı 800’lü rakamlara ulaşıyor. Günden güne artan kaliteli sağlık hizmeti sayesinde bu sayıların daha da artacağını düşünüyoruz. Kaliteli, çağdaş, bilimsel bir sağlık hizmeti sunma gayretindeyiz." dedi.

Prof. Dr. Abdullah Taş, "Yeni açılacak birim ve yoğun bakım ünitelerimiz doğrultusunda 2018 yılında oluşacak personel ihtiyaçlarımız için Sağlık Bakanlığına taleplerimizi yazılı olarak ilettik. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu destek için gerekli görüşmeleri yapıyor. Kendilerine de teşekkür ederim.” dedi.

Kamuoyu bilgilendirme toplantısı hastanemiz bünyesinde hizmete açılan ve yenilenen birimlerin basın mensuplarına tanıtılmasıyla sona erdi.

 

Bu içerik 15.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1560 kez okundu.