HASKOVO VE EDİRNE KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen РД02-29-67/20.03.2017 sözleşme ve CB005.1.23.044 proje numaralı “Haskovo ve Edirne Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projenin kapanış toplantısı, 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde Haskovo’da gerçekleştirildi. Toplantıda Trakya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, proje lider partneri Haskovo Bölgesel Kütüphanesi temsilcileri, Bulgaristan Haskovo Turizm Bürosu, projede yer alan Bulgaristan ve Türkiye heyeti ile sektör temsilcileri yer aldı.

Toplantı kapsamında projenin tüm faaliyetleri özetlenerek bir dizi sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumların ardından projenin sonuç bildirgesi imzalandı ve Edirne ile Haskovo bölgelerinin mevcut turistik, kültürel ve tarihi envanteri dijital ortama aktarıldı. Proje dahilinde ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturularak kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesi amaçlandı.

YENİ EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı..