HASKOVO VE EDİRNE KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen РД02-29-67/20.03.2017 sözleşme ve CB005.1.23.044 proje numaralı “Haskovo ve Edirne Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projenin kapanış toplantısı, 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde Haskovo’da gerçekleştirildi. Toplantıda Trakya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, proje lider partneri Haskovo Bölgesel Kütüphanesi temsilcileri, Bulgaristan Haskovo Turizm Bürosu, projede yer alan Bulgaristan ve Türkiye heyeti ile sektör temsilcileri yer aldı.

Toplantı kapsamında projenin tüm faaliyetleri özetlenerek bir dizi sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumların ardından projenin sonuç bildirgesi imzalandı ve Edirne ile Haskovo bölgelerinin mevcut turistik, kültürel ve tarihi envanteri dijital ortama aktarıldı. Proje dahilinde ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturularak kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesi amaçlandı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..