GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEVİR TESLİM TÖRENİ

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Soner Hunkan’ın atanması nedeniyle 06 Mart 2018 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültemizde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Soner Hunkan, Dekanlık görevini Prof. Dr. Cem Uzun’dan devraldı. Devir teslim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin ve akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan Kimdir?

1971’de İçel’in Silifke ilçesinde doğan Ömer Soner Hunkan ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü’nden 1994’te mezun oldu. 1995 yılında Pamukkale Üniversitesi FEF Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Lisansüstü eğitimini 1995-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi TAE Ortaçağ Bilim Dalında ve Hacettepe Üniversitesi SBE’nde “Türk Hakanlığı (Karahanlı) Tarihi” sahasında tamamladı. Ortaçağ Türk Tarihi ile ilgili Arapça kaynaklar için MEB bursu ile iki yıl Ürdün Üniversitesinde, Farsça yazılmış olanlar için yaz dönemi içerisinde Tahran Üniversitesinde, saha ve kaynak araştırmaları yapmak üzere dört ay TİKA destekli proje ile Taşkent Şarkşinaslık Enstitüsünde bulundu. 2007’de Trakya Üniversitesi FEF Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent ve 2011’de Doçent kadrosuna atandı. 2012-2013’te on beş ay süre ile Chicago Üniversitesinde YÖK ve TÜBİTAK bursları çerçevesinde Doktora Sonrası Araştırma Programını tamamladı. 2016'da Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı. 17 Ocak 2017 tarihinden itibaren Tarih Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

YENİ YUNANİSTAN SELANİK ARISTOTLE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başka..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDE “VİYOLONSEL & GİTAR DUO KONSERİ”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Viyolonsel&Gitar Duo” konseri düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Edirne’de, Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı &oum..