GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 80. YILINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıl dönümünde, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü, Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Atatürk Anıtı’nda düzenlenen ana protokol törenine katılırken, Trakya Üniversitesi’nin Ayşekadın Yerleşkesi’nde düzenlenen törene, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tezel, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Levent Doğan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bülent Akyay, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi’nin Ayşekadın Yerleşkesi’nde düzenlenen tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından tören alanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen törenin açılışında konuşan Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav, ebediyete intikalinin 80. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti. Türk milletinin istiklali ve hürriyeti uğrunda binlerce yıldır canıyla, kanıyla, malıyla çok ağır bedeller ödediğini dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav, “20. yüzyılın ilk çeyreğinde, küresel emperyalizme karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan istiklal meşalesi, onu söndürmeye çalışan ‘dahili ve harici bedhahların’ bütün uğraşlarına rağmen, milli iradeyi arkasına almış devlet adamlarımız tarafından Cumhuriyet tarihi boyunca elden ele devredilmiştir. Tarih boyunca, zalime korku salmış, mazluma sığınak olmuş asil Türk milletinin, Haçlı zihniyetine sahip dış güçler ve düşmanları yanında, isimde ve kisvede Türk, düşüncede ve eylemde yabancı, saymakla bitmeyecek kadar çok iç düşmanı da olmuştur. Türk milleti ve devleti, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de birliğine, beraberliğine, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı, şehadeti düğün bayram bilen kahraman ordusu ve şanlı güvenlik güçleriyle beraber amansız mücadelesini sürdürmüş, Hakk’ı kaldırıp batılı alaşağı edecek güçte ve kararlılıkta olduğunu her zaman dosta ve düşmana göstermiştir. Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim, Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler hatırlanmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk’ün ebedi istirahatgâhında huzur içinde yatması bakımından önemlidir.” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Sabri Can Sannav’ın konuşmasının ardından Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Elif Seçil Yılmaz’ın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum”, Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Selin Akan’ın “Atatürk’ü Duymak”, Elif Seval Koç’un ise “Mustafa Kemaller Tükenmez” şiirini okumasıyla tören sona erdi.

Bu içerik 13.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 648 kez okundu.