FİLİSTİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib 23.11.2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Görüşmede Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun da yer aldı.

Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al-Khatib, Türk Devletinin katkılarıyla ağustos ayında açılan Filistin Devleti İstanbul Başkonsolosluğunun 7000 Filistinli vatandaş ve pek çok kuruluşa hizmet ettiğini söyledi. Abdalkarim Al-Khatib, ayrıca Filistin bayrağının İstanbul’da dalgalanmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Al-Khatib, Kudüs’te ayrımcılık, kontrolu ele geçirmek, mevcut düzeni bozmak  amaçlı yapılan işkence ve sıkıntılardan bahsederek Türk halkının kendilerine gösterdiği destek, sevgi ve saygıdan çok memnuniyet duyduklarını ifade etti. Filistinliler’in Gazze’de yaşanan insanlık dışı muameleden inançla, birlik ve beraberlik ile kurtulacağını ümit ettiğini söyledi. Filistin meselesini kendi davası olarak  gören ve bu konuda Filistin’e her zaman destek olan Ülkemizin kendileri adına tüm devletler içerisinde ilk sırada tutulduğunu sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Kudüs bize emanet ve o sebeple  acılarınızı paylaşıyoruz. Tüm dünyada müslümanlar sıkıntıda. Bizler birlik olursak tüm bu sıkıntıların üstesinden geliriz.” dedi. Abdalkarim Al-Khatib bunun üzerine Türkiye’nin de benzer şekilde dış güçler nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ancak 15 Temmuz’da millet olarak gösterdiği dik duruşla tüm dünyaya ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Başkonsolos, Türkiye’de yaklaşık 180 Filistinli öğrenci bulunduğunu ve bu sayıyı artırmak istediklerini ifade ederek Edirne‘nin tarihi önemini bildiklerinden ve Üniversitemize öğrenci göndermek istediklerinden söz etti. Başkonsolos, Üniversitemize başvuru şartları, harç ücretleri ve burs imkanları hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan bilgiler aldı. Filistin’de yüksek notlara sahip birçok başarılı öğrenci olduğunu, ancak yaşanan insani dram sebebiyle öğrenim göremediklerinden bahsederek bu konuda Üniversitemizden destek beklediklerini söyledi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemizde her yıl en az 1500 uluslararası öğrenciye kontenjan açtıklarını ve uluslararası öğrencilerin Üniversitemize girişlerinin belirlenmesinde not ortalamalarının etkili olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, uluslararası öğrenciler için belirlenen harç ücretleri ile ilgili düzenlemeler yaptıklarını ve harç ücretlerini Ülkemiz öğrencileri ile aynı düzeye getirdiklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca maddi imkanları iyi olmayan öğrencilere yönelik başlattıkları “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyası ve “Yemek Bursu” destekleri ile öğrencilerin imkanlarını artırdıklarını sözlerine ekledi.
Başkonsolos, 1969 yılı itibariyle Türkiye üniversitelerinden mezun olan Filistin vatandaşlarının halihazırda ülkesinin bakanlıklarında önemli görevlerde yer alıyor olmasından gurur duyduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.
 
Bu içerik 24.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.