FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2000 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Aralık 2016’dan itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı.

Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla Web of Science kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 29 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2017 yılı Cilt 18, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlamıştır. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 138’i bu indeks tarafından taranırken dergimiz 139. dergi olarak bu liste kapsamına dahil edilmiştir.

Dergimiz dergi sahibi Prof. Dr. Murat Yurtcan, Baş Editör Doç. Dr. Kadri Kıran, Sayfa Editörleri Doç. Dr. Celal Karaman, Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Dil Editörü Doç. Dr. Volkan Aksoy ve Dizgi Editörü Dr. Burak Öterler’in katkılarıyla yayınlanmaktadır. Dergimize http://dergipark.gov.tr/trkjnat adresinden ulaşabilirsiniz.

Dergimiz Baş Editörü Doç. Dr. Kadri KIRAN, aynı zamanda Türkiye’deki 1500’den fazla bilimsel derginin bulunduğu Dergipark’ın geliştirme grubuna seçilmiş 4 editörden biri olarak çalışmalara katkılarını sürdürmektedir. 
Bu içerik 01.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 786 kez okundu.