FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2000 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Trakya University Journal of Natural Sciences (TUJNS) Dergisi” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Aralık 2016’dan itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı.

Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla Web of Science kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 29 Kasım 2017 tarihi itibariyle 2017 yılı Cilt 18, Sayı 1 dahil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlamıştır. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 138’i bu indeks tarafından taranırken dergimiz 139. dergi olarak bu liste kapsamına dahil edilmiştir.

Dergimiz dergi sahibi Prof. Dr. Murat Yurtcan, Baş Editör Doç. Dr. Kadri Kıran, Sayfa Editörleri Doç. Dr. Celal Karaman, Prof. Dr. Ayşegül Çerkezkayabekir, Dil Editörü Doç. Dr. Volkan Aksoy ve Dizgi Editörü Dr. Burak Öterler’in katkılarıyla yayınlanmaktadır. Dergimize http://dergipark.gov.tr/trkjnat adresinden ulaşabilirsiniz.

Dergimiz Baş Editörü Doç. Dr. Kadri KIRAN, aynı zamanda Türkiye’deki 1500’den fazla bilimsel derginin bulunduğu Dergipark’ın geliştirme grubuna seçilmiş 4 editörden biri olarak çalışmalara katkılarını sürdürmektedir.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..