ESMAÜ’L HÜSNA VE MEVLANA TEMALI SENE SONU HAT SERGİSİ AÇILDI

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kasım Kahya’nın yaptığı “Esmaü’l Hüsna ve Mevlana Temalı Sene Sonu Hat Sergisi” 27 Nisan 2018 tarihinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığımızda gerçekleştirildi. Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Mümin Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kasım Kahya, Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Altaytaş, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Necati İşbilen ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kasım Kahya, “Sergide yer alan tablolar, Üniversitemiz bünyesinde çeşitli bölümlerde öğrenim gören 35 öğrenciye ait olmakla birlikte tabloların tamamı kendi öz tasarımlarıdır. Sergimizin temasını Esmaü’l Hüsna ve Mevlana teşkil ettiğinden bu manada her tablonun bir felsefesi bulunmaktadır. İnşallah devamı da gelecektir.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç sergiye ilişkin olarak “Medeniyetimizin hoş bir nüvesi olan hat sanatı, öğrencilerimizin elinde bu sergiyle hayat buldu. Esmaü’l Hüsna, Allah’ın güzel isimleridir. Ve bu güzel isimleri de güzel yazmak icap eder. Güzelliği ve güzelliğe ulaşmayı amaç edinmiş medeniyetimizin bir şubesi olan hat sanatı da bu güzel yazma işini layıkı veçhile yerine getirir. Öğrencilerimizin emeklerine sağlık. Emeği geçen hocalarımızı da tebrik ederim.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Sergide farklı disiplinlerden öğrencilerimiz bir araya gelerek Allah’ın güzel isimleri olan Esmaü’l Hüsna ve Hz. Mevlana’nın önemli sözlerini hat sanatı ile icra ettiler. Güzel ve anlamlı bir sergi oldu. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.

Öğrencilerin eserlerine yoğun ilgi görülürken öğrenciler de eserlerinin sergilenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Sergi, 04 Mayıs 2018 tarihine kadar İlahiyat Fakültemiz Dekanlığında sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır. 

Bu içerik 30.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 871 kez okundu.