ELİF ANLAMAZ'IN KİŞİSEL HEYKEL SERGİSİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans öğrencimiz Elif Anlamaz’ın, mermer, bronz, ahşap ve alçı gibi çeşitli malzemeler ile gerçekleştirdiği heykellerden oluşan sergi, Güzel Sanatlar Fakültemizin ‘Sanatçı’, Heykel Bölümümüzün de ‘Heykeltıraş’ yetiştirme misyonunu yerine getirdiğine dair önemli bir gösterge niteliğindedir. Serginin dikkat çekici bir diğer yönü de Edirne’de doğup büyümüş, eğitim sürecinin tümünü Edirne’de sürdürmüş Edirne’li kadın bir heykeltıraşın Edirne’de gerçekleştirdiği ilk kişisel heykel sergisi olmasıdır.

Bu içerik 15 Nisan 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 221 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE BİR LİDERİN DOĞUŞU KONFERANSI

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Milli Mücadele: Bir Liderin Doğuşu Konferansı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Arda MYO Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeş..

DR. ÖĞRETİM ÜYESİ SEDA TAŞ’TAN İKİ YENİ KİTAP

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş’ın editörlüğünü yaptığı mütercim tercümanlık öğrencilerinin başucu kitaplarından olacak “Çeviribilimde Araştırmalar” ve “Çeviri Üzerine Gözlemler” adlı kitaplar Hiperlink Yayıncılık tarafından yayınlandı.Dr. Öğr. Üyesi Seda Taş, Trakya &Uum..