EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ ANA BİLİM DALINDA ORFF-SCHULWERK SEMİNERİ

ORFF Schulwerk Eğitim ve Danışmalık Merkezi eğitmenlerinden Nazlı Taşdemir Soncul tarafından 17 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında "Erken Çocukluk Döneminde Orff-Schulwerk Uygulamaları-Oyun Dans Şarkı" başlıklı seminer gerçekleştirildi. Seminere beden eğitimi, edebiyat, okul öncesi ve müzik öğretmeni adaylarının yanı sıra bu alanlarda çalışan öğretmenler katıldı.

Orff Schulwerk’in temel prensiplerinin ele alındığı çalışmada, katılımcılar oyun içinde birlikte ve birbirinden öğrenmeyi deneyimlediler. Nazlı Taşdemir Soncul, bu eğitimin uzun zamandır özlemini duyduğu ve gerçekleşmesini sabırsızlıkla beklediği bir çalışma olduğunu ve katılımcıların Orff Schulwerk’le ilgili farkındalığa sahip olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu içerik 21.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 481 kez okundu.