EĞİTİM FAKÜLTEMİZDEN TEMEL TASARIM SERGİSİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Beyoğlu ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Temel Tasarım Sergisi” açılışı 16 Nisan 2018 tarihinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Binası Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen sergi açılışına akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra sanatseverler katıldı.

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aylin Beyoğlu öncülüğünde 2017-2018 akademik yılında Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı birinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve temel tasarım atölye çalışmalarından oluşan serginin açılış konuşmaları sırasıyla Doç. Dr. Aylin Beyoğlu ve öğrencilerinden Berfin Gülmez tarafından gerçekleştirildi.

Sergi açılışında konuşan Doç. Dr. Aylin Beyoğlu, sergide yer alan resimlere ilişkin katılımcılara bilgi vererek “Sergide iki dönemlik emeğin serüveni var. Bu serüvenin sonucunda ortaya çıkan ürünleri sergiledik. Nokta ile başlayan çalışmalarımız renge kadar uzandı. Sergide farklı tasarım ve fikirler dikkati çekiyor. Katılımcılara ve sanatseverlere teşekkür ederim.” dedi.

Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı birinci sınıf öğrencisi Berfin Gülmez, “Eğitim ve öğretim yılının başlangıcından itibaren Doç. Dr. Aylin Beyoğlu Hocamızın koordinatörlüğünde yoğun bir biçimde çalışarak sergide yer alan ürünleri tasarladık. Sergi, farklı konularda tasarımları bir araya getiriyor. Çalışmaların beğenilmesi dileğiyle hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Sergide 16 öğrencinin 38 temel tasarım çalışması yer aldı. Nokta, çizgi, form, doku, kolaj, renk gibi birden fazla ilkeden hareketle oluşturulan ve birbirinden farklı özgün tasarımların yer aldığı sergi, 24 Nisan 2018 tarihinde kadar Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

 

Bu içerik 17.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1146 kez okundu.