EĞİTİM FAKÜLTEMİZDEN 2017-2018 YIL SONU KONSERİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından geleneksel nitelik taşıyan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen “2017-2018 Yıl Sonu Konseri” 17 Nisan 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, İlahiyat Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. İsmail Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, akademisyenler ve öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşması Eğitim Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Canım konuşmasında “Arthur Schopenhauer, ‘Sanatta ancak yeteneğin değeri vardır.’ der. Çünkü sanatçı, çok özel bir insandır. Zira sanatkâr var olanı tespit eden insan değil, olacak olanı sezen bir insandır. Sanat, davranışlarımızı, kalplerimizi; adalet ve şefkat duygularımızı geliştirip inceltmeli. Bize öncelikle kendimizi tanıtmalı, başkalarına duyulan saygı hissini geliştirmeli sanat. Bizi haksızlığa, düzensizliğe, sıradanlığa ve basitliğe tahammül edemeyecek şekilde geliştirmelidir sanat. Her türlü sanat faaliyeti gençler için terbiye, yaşlılara teselli, yoksullara zenginlik ve zenginlere süstür, diyorlar. Sanatın amacı, insanı her yönden güzelleştirmek, estetik duyarlılığı artırmak, olgunlaştırmak ve mükemmelleştirmektir. Sanat eserleri, ait oldukları medeniyetin asırlardır canlı kalan şahideleridir aynı zamanda. Unutmamalıdır ki sanat asla sıradan bir oyun veya eğlence değildir. O, tamamen yaratıcı bir ruhun kendini dışa vurma ve kendini ifade etme ihtiyacından doğuyor. Kâinatın var oluşunu da bu şekilde açıklamıyor muyuz? Allah, esasen kendi güzelliğini görmek ve göstermek için kâinatı yaratmıştır. Şunu kabul etmeliyiz ki bütün sanatlar, insanlığı en büyük sanatkâra götürmek için vardır. İbn Sina ‘Bilim ve Sanat takdir edilmediği yerden göç eder.’ diyor. Zira, sanatçının beklediği bir ödül değilse bile takdir ve iltifattır. Bizim göremediklerimizi gören; hissedemediklerimizi hisseden insanlardır onlar. Hissedip dile getiremediklerimizi dile getirenlerdir. Tüm bu nitelikler onları ayrıcalıklı ve özel kılıyor. Değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma, hocalarıma ve sevgili öğrencilerime gönülden teşekkür ediyor; keyifli, güzel bir gece olmasını diliyorum.” dedi.

Konserde Öğr. Gör. Gizem Karagöz yönetiminde Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Flüt Topluluğu’nun J. S. Bach No.2 Si Minor Flüt ve Orkestra Suiti’nden “Rondeau”, “Menuet” ve “Badinerie” eserlerini icrasının ardından Öğr. Gör. Gül Nalkıran’ın şefliğinde Okul Orkestrası, Zeki Atagör’ün “Bağlama Uvertürü”, Kemani Sebuh Efendi’nin “Kürdilihicazkar Longa”, Hasan Özçivi’nin “Nihavend Sirto”, Kemani Kevser Hanım’ın “Nihavend Longa” ve Melih Kibar’ın “Hababam Sınıfı” parçalarını icra ettiler.

Flüt Topluluğu’nun ve Okul Orkestrası’nın sanat icralarının ardından sahnede yerini alan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Çoksesli Korosu, Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay’ın yönetiminde sırasıyla Linda Campbell’in “The Lion Sleeps Tonight”, Hacı Arif Bey’in “Vücut İkliminin Sultanı Sensin”, Edirne Keşan Yöresi’nin “Kızılcıklar Oldu Mu?”, Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal”, Ünal Yalçın’ın “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?”, III. Murad’ın güftesini yazdığı “Uyan Ey Gözlerim” ve A. Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu” eserlerini seslendirdi.

Konserde son olarak Öğr. Gör. Nurdan Özkorkut’un yönetiminde Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Türk Müziği Korosu, Muallim İsmail Hakkı Bey’in “Acemkürdi Saz Semaii”, Anonim Acemkürdi Şarkı “Rüzgar Uyumuş Aydalıyor”, Anonim Acemkürdi Şarkı “Bal Yine Geçti Bahar”, Rumeli Türkülerinden “Trakya Karşılaması”, “Be Gemici”, Selanik-Drama-Kavala Türküsü “Atımı Beyledim Delikli Taşa” ve Rumeli Türküsü “Berber Ver Aynayı Bakayım” eserlerini icra etti.

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin 2017-2018 Akademik Yılı içerisinde hazırladıkları seçkilerden oluşan Yıl Sonu Konserinde Çoksesli Koro eserlerinden “Yine Bir Gülnihal” adlı parçanın koro şefliğini, 4. Sınıf öğrencisi Emre Malakçı; güftesini III. Murad’ın yazdığı , bestesini Ali Ufki’nin yaptığı “Uyan Ey Gözlerim” adlı parçanın koro düzenlemesini öğrencilerimizden Samet Furkan Demir yaptı.

Program sonunda konserde görev alan Öğr. Gör. Gizem Karagöz, Öğr. Gör. Gül Nalkıran, Öğr. Gör. Zübeyde Omurtay, Öğr. Gör. Nurdan Özkorkut, Öğr. Gör. Ömer Çoban, Dr. Öğr. Üyesi Belgin Uzunova Yegül ve Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuzcu’ya Eğitim Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Rıdvan Canım ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı tarafından çiçek takdimi gerçekleştirildi.

 

  

Bu içerik 19.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2777 kez okundu.