EFOD’UN 38. YIL DÖNÜMÜ ANISINA ÜNİVERSİTEMİZDE SERGİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneğinin 38’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12 Ocak 2017 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Fuayesinde karma fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi. Fotoğraf sanatının usta isimlerinin de fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aytekin, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Kaya, Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Başkanı Atıl Erman, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz ve dernek üyeleri ile Edirne ve çevre illerden fotoğraf sanatına gönül veren pek çok sanatsever katıldı.

Serginin davetiyesinde "Etkinliğimize çiçek yerine sokak hayvanları için mama göndermeniz en büyük dileğimizdir." notunun paylaşıldığını gören sanatseverler, açılışa köpek ve kedi mamalarıyla geldi. Üniversitemiz Hayvan Dostları Topluluğu Başkan Yardımcısı Yağmur Islattı konu hakkında bir açıklama yaparak Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri ve kıymetli katılımcılara teşekkür ettiğini belirterek, toplanan mamaları dernek ve topluluk üyeleri ile birlikte sokak hayvanlarına vereceklerini ifade etti.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneğinin 38. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Serdar İyiiz, “EFOD, 38. yılını doldurdu. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun Kurucu Üyesi olan EFOD köklü ve ciddi bir dernek. Federasyonun ilk toplantı kararı Edirne’de veriliyor ve sonrasında federasyonun çalışmaları buradan başlıyor. Ülkemizden, Edirne’den ve Tüm Balkan ülkelerinden getirebildiğimiz kadar sergi ve fotoğraf sanatçılarını ‘1.Balkan Ülkeleri Fotoğraf Sergileri’ etkinliğinde burada fotoğraf ve sanatsever insanlarla buluşturacağımızın müjdesini de paylaşmak isterim. Bu etkinliğimizi farklı kılan bir hususta katılımcıların etkinliğe elinde çelenk veya çiçek yerine kedi ve köpek mamaları ile gelmeleridir. Çiçekler güzel de olsa kalıcı olmuyor. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımız adına Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu ile iş birliği içerisinde bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu çalışmayı birlikte yürütüyoruz ve bundan sonra da bu tür etkinliklerimizde aynı anlayışta beraberliğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Kendisinin de fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini ve bir fotoğraf sevdalısı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “EFOD, Edirnemiz için önemli bir dernektir. Edirne’nin bir nevi hafızasıdır. Fotoğrafçılık, amatör-profesyonel birçok insanın uğraşı ve hobi alanlarından biri oldu. Fakat EFOD bu işi yaparken sanatsallıktan taviz vermeden farkını ortaya koyarak fotoğrafa değer ve anlam katmaktadır.”

Ara Güler, İzzet Keribar gibi fotoğrafçılar ile EFOD üyelerinin 120 fotoğrafından oluşan sergi, Balkan Kongre Merkezi'nde iki hafta sanatseverler ile buluşmayı sürdürecek.

Bu içerik 18.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1059 kez okundu.