EDTU HERBARYUMUNA KANADA DAO HERBARYUMUNDAN HEDİYE EDİLEN BİTKİLER

Trakya Üniversitesi EDTU Herbaryumu ile Kanada Ottawa Ontario’da bulunan Eastern Cereal and Oilseed Research Centre (Doğu Hububat ve Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü) bünyesindeki DAO Herbaryum arasında 21 Şubat 2014’ten itibaren yürütülen görüşmeler sonucunda, 142 adet herbaryum koleksiyon materyali EDTU Herbaryumuna hediye edilmiştir. EDTU Herbaryumu, Uluslararası Indekse 2009 yılında kayıt olduğundan itibaren tüm Dünyada araştırma yapan değişik kişi, kuruluş ve herbaryumlar ile iletişime geçmekte ve onlarla materyal dönüşümüne açık olmaktadır. Bu bağlamda, DAO Herbaryumundan gelen bitki gruplarının temel özellikleri aşağıda verilmektedir:

• Kuzey Amerika’nın  ılıman ve soğuk iklim florasına ait kültüre edilebilir veya istilacı türleri,
  • DAO Herbaryumunun Avrupa, Asya, Şili ve Arjantin’deki ortaklarından dönüşümle gelmiş bazı bitkiler,
  • Kanada menşeili tarla bitkileri ve buna yakın bitki taksonları,
  • Kanada orijinli doğal flora elemanlarına ait örnekler,
  • Tıbbi bitkiler,
  • Brassicaceae, Poaceae, Rosaceae, Cyperaceae familyalarına ait değişik örnekler,
olmak üzere toplam 142 adet Bitki örnekleri, gazete kağıtları arasında gayet iyi bir şekilde kurutulmuş ve teşhisleri yapılmış olarak orijinal etiketleriyle ve DAO Herbaryumu antetli resmi üst yazı ile teslim alınmıştır. Tüm örnekler, Herbaryum teknisyeni Sinem Levanter tarafından tek tek koleksiyon materyaline dönüştürülmüş ve gerekli işlemler tamamlanmıştır.

Değişik herbaryumlardan materyal temini veya hediye kabulü, Herbaryum etiğine uygun olmakla birlikte, ilaveten bu bitkiler EDTU Herbaryumunun hem zenginliğini arttıracak hem de ulusal ve uluslararası ölçekteki tanınabilirlik hedefine ulaşmasına büyük katkıda bulunacaktır. EDTU Herbaryumu, bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarına artan hızla devam edecektir.

Bu içerik 31 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1706 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbes..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağ..