EDİRNE’Yİ YAŞAYARAK ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kültür Mirası isimli workshop çalışmasında açık hava amfisi Edirne’yi yaşayarak öğrenen Türkiye’nin farklı noktalarından gelen öğrencilere sertifikaları 15 Eylül 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesinde düzenlenen törenle verildi. Törene Vali Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Törende konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel workshop çalışmasında gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek öğrencilerin hem teorik olarak hem de yerinde görerek eğitim aldıklarından bahsetti.
 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Mimarlık Fakültesinin Edirne’ye en çok yakışan fakültelerden biri olduğunu belirterek Selimiye’nin gölgesinde eğitim almanın muhteşem bir değer olduğunu ifade etti. Rektör “Bu çalışma Sayın Valimizin fikirleri ile hayata geçti. Osmanlı mimarisinin ilk örneklerinden en muhteşem örneklerinin bu kadar küçük bir metrekare içerisinde bir arada bulunması Edirne’ye özgü bir özellik. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Edirne açık hava amfisi olarak Osmanlı mimarisinin gelişim evrelerini gözler önüne seriyor.  Burada geleceğin mimarlarını yetiştiriyoruz. Bu workshopla Edirne’yi yaşadılar, mekanların kokusunu aldılar. Burada diğer üniversitelerin öğrencileri de var. Gittikleri yerde Edirne’yi tanıtacaklar. Bu doğrultuda da bu çalışmayı değerli buluyorum.” diyerek bu workshopta emeği geçen başta Vali Günay Özdemir ve hocalara teşekkür etti.
 
Vali Günay Özdemir, “Edirne’yi görmeden, yaşamadan Osmanlı medeniyetinizi anlamanız mümkün değil. Mimarlık öğrencileri olarak şanslısınız. Edirne, İstanbul’u fetheden muhteşem bir medeniyet şehridir. Osmanlı farklı yaşam tarzı ve inançlara saygının en büyük örneğidir. Bu saygı medeniyetimizin temellerinde yer alır. Eski Cami’den Selimiye’ye kadar Osmanlı mimarisinin en muhteşem örneklerinin özelliklerini burada gördünüz. Edirne’yi yaşamadan, anlamadan mezun olsaydınız hem bir ayağınız eksik kalırdı. Artık yeni bir medeniyet oluşturmak ile sizler yükümlüsünüz. Dünya'daki gelişmelere ayak uydurarak yeni adımlar atmalısınız.” diyerek bu workshopun geleneksel hale getirilmesi yönündeki temennide bulundu.
 
Konuşmaların ardından workshopa katılan öğrenciler kendilerini tanıtarak kurs boyunca elde ettikleri deneyimlerden bahsettiler. Edirne’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek yaşadıkları deneyimi kendi üniversitelerinde de anlatacaklarını belirttiler.
 
Sertifikaların verilmesinin ardından katılımcı öğrencilerin son iki günde Edirne'yi yaşayarak tanıdıktan sonra üretmiş oldukları orijinal eserlerden oluşan serginin açılışıyla tören son buldu. 
Bu içerik 16.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1630 kez okundu.