EDİRNE VE İLÇELERİ RESİMLERLE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Trakya Üniversitesi kültür hizmetleri kapsamında kente olan desteğini yeni bir proje ile sürdürüyor. Proje dâhilinde Edirne’nin 9 ilçesi 9 farklı akademisyen gözünden “Edirne Görünümleri” isimli sergi ile tuallere taşındı.  Tarihi ve kültürel varlıkların birikimi ile Ülkemizin önemli kentleri arasında yer alan Edirne’ye bir de sanatçıların gözünden bakıldığı serginin açılışı 13 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ve pek çok sanatseverin katılımı ile gerçekleşti.

Sergi açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine önem veriyoruz. Bu tür etkinliklere kurumsal desteğimizin artarak devam edeceğini ve Üniversite olarak kentimizin kültür, sanat hayatında belirleyici olma ile onun bir parça günlüğünü tutma rolümüzü de sürdüreceğimizi ifade ederim. Bu sergiye eserleriyle katkı sağlayan başta Türkiye’nin saygın eğitim kurumlarından akademisyenler olmak üzere  emeği geçen tüm katılımcılara ve saygıdeğer sanatseverlere teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Dr. Deniz Gökduman, “Sanat bir bakıma kentlerin günlüğünü tutar.  Bu günlükler birikir ve kent kimliği dediğimiz kavram ortaya çıkar. Üniversitemizin kenti için ne ifade etmesi gerektiği konusu hep tartışılmıştır ancak Üniversite olarak bu gibi projeler ile Edirne’nin sanat ve kültür hayatına katkı sunmakla birlikte kent kimliğini ortaya çıkarmada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi belirtmek isterim. Gerek Üniversite koleksiyonumuza gerekse kentin kültür ve sanat etkinliklerine bu tür projeler kapsamında yapılan katkılar düşünüldüğünde Trakya Üniversitemizin sosyal yönü her geçen gün kuvvetleniyor.” dedi.

Prof. Dr. Deniz Bayav, Prof. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Prof. Caner Karavit, Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu, Yrd. Doç. Ayfer Uz, Yrd. Doç. Mahpeyker Yönsel, Öğr. Gör. Dr. Deniz Gökduman, Öğr. Gör. Veysel Kurucu, Öğr. Gör. Tolga Boztoprak ve  Arş. Gör. Ali Gümilcine’nin eserlerinin ağırlandığı “Edirne Görünümleri” sergisi 13-20 Şubat 2018 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde tüm sanatseverlerin ziyaretine  açık olacak.

 

Bu içerik 14.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1173 kez okundu.