EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA “ORYANTASYON GÜNLERİ”

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri, idari çalışanlar ve 1. sınıf öğrencilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu belirterek, “Hedefimiz, eğitim, öğretim ve araştırma kalitesiyle Türkiye ve Balkanlar’da tercih edilen bir üniversite olmanın yanı sıra hem bölgemize hem de ülkemize nitelikli eleman yetiştiren, saygın ve lider bir meslek yüksekokulu olmak.” dedi. 2018-2019 akademik yılının tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını dileyen Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı ayrıca, Osmanlı’dan miras, tarihi bir binada hizmet veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) öncülüğünde, iş yeri uygulamalı eğitim modeline (3+1) geçtiğini, tüm programların ders içeriklerinin ve müfredatlarının güncellendiğini belirterek, öğrencilerin mezun olduklarında yarım dönemlik iş tecrübesine sahip olacağını söyledi.

Program kapsamında, Öğr. Gör. Nur Yılmaz Erçin’le birlikte, Öğr. Gör. Sinem Ayna, Öğr. Gör. Fatih Ök ve Öğr. Gör. Rüya Delice tarafından, üniversite ve yüksekokul tanıtımı, danışmanlık sistemi, akademik takvim, not ve değerlendirme sisteminin yanı sıra yüksekokulun bu yıl uygulamaya koyduğu 3+1 Eğitim Modeli hakkında detaylı bilgi verildi.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE PATOLOJİ KURSU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitimler vererek alanda liderliğini sürdürüyor.Dr. Ratip Kazancıgil Amfi Binası’nda 27 Nisan 2019’da Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalının organizasyonunda ve Prof. Dr. Fulya Öz Puyan’ın yoğun emekleriyle hayata geçen “Kemik İliği Kursu”nun moderatörlüğünü Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Nalan Aky&uu..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KONUŞULDU

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümü tarafından düzenlenen ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünden Öğr. Gör. Tarık Sarıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Kut’ül Amare Zaferi” konferansı Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Dr...